Nagrada za inovativnost i kreativnost u turizmu ove godine ide na Kvarner

Foto: Instagram/Visit Rijeka

PROJEKT Riječke gastronomske luke ove je godine dobitnik nacionalne godišnje nagrade Simply the Best, koju za inovativnost i kreativnost u turizmu dodjeljuju Udruga hrvatskih putničkih agencija, poslovno-turistička burza PUT i magazin Way to Croatia.

Nagrada je to koja se dodjeljuje kontinuirano od 2010. godine, a ove je godine njezin dobitnik projekt koji provodi Turistička zajednica grada Rijeke u suradnji s riječkom tvrtkom Abisal, Gastronaut.

O kakvom je projektu riječ?

Projekt Riječke gastronomske luke pokrenut je 2022. godine s ciljem povezivanja ugostiteljskih objekata u zajedničku priču s marketinškim potencijalom, izgradnje gastronomskog brenda u sklopu brenda grada Rijeke kao lučkog grada, podrške u profiliranju ugostiteljskih objekata s ciljem dizanja ukupne kvalitete i prepoznatljivosti ponude destinacije te edukacija za ugostitelje o novim trendovima u ugostiteljskoj ponudi, piše na web stranici Visit Rijeka.

Ovim je projektom objedinjeno 38 ugostiteljskih objekata koji su nositelji 72 titule specijaliziranih gastronomskih luka u 10 kategorija - Luke lokalnih namirnica, Ribarske luke, Veganske luke, Barbeque luke, Poslovne luke, Romantične luke, Obiteljske luke, Luke za vinske entuzijaste, Luke posebnosti i Luke drugih zemalja.

Pročitajte više