Našli smo najsočniju kupovnu pincu. Košta 7 eura, evo gdje se može nabaviti

Foto: Index

ŠTO JE više jedete, sve je bolja - tako bismo najbolje opisali pincu iz zagrebačke craft pekarnice Bread Club. Košta 7 eura, što je oko 52 kune, i zaista vrijedi taj novac. Baza su divlji kvasac, pšenično brašno, maslac, jaja i svinjska mast, a od dodataka tu su rum i naranča, stoji na pakiranju.

Odmah na prvu izgleda obećavajuće

Ova pinca ima koricu lijepe boje, a posuta je šećerom u granulama. Privlačne je žute boje i iznutra. U mirisu se osjete rum i naranča, no nisu prenapadni, a vjerujemo kako je to i cilj - da odgovara svima za stolom.

Ogroman plus je sočnost tog slatkog tijesta, što često zna biti problem kod ove tradicionalne uskrsne pogače, ali i svih sličnih slatkih kruhova. Kupovne pince (kao i domaće ako nisu pripremljene sa stopostotnom predanošću) često su suhonjave, zbijene i mrve se, a i okusom su bliže običnom kruhu. A nitko ne želi doživljaj suhog kruha kad jede pincu.

Prozračna i sočna

Prozračno i u isto vrijeme sočno tijesto upravo je ono što je potrebno da pinca bude savršena. Ova to ima. Gospođa koja radi u Bread Clubu na zagrebačkim Vrbanima, gdje smo kupili svoju štrucu, rekla nam je kako su pince koje prodaju pečene isti dan, a rok trajanja im je tri dana. Razumljivo za dizano tijesto koje nema aditiva. Kakva je drugi ili treći dan ne znamo jer smo je pojeli odmah.

Preporuka

Da zaključimo, ova pinca ima sve što jedna pinca treba imati - okus, miris, boju i teksturu. Iako je tek prva pinca koju smo probali ove godine, odlična je i već sada imamo favorita za doručak za desetak dana.

>> Kreće poplava pinci. Našli smo dvije klasične, jednu zdraviju i jednu bez glutena

Pročitajte više