Ove fritule sigurno nikom neće zagorčati dan, evo recepta

Foto: Shutterstock/Dusko Marusic/Pixsell

NEVIĐENA drama oko fritula i tvitova Prlje iz Leta 3 se, nadamo se, smiruje. Zato bi bilo najbolje da svi pojedu jednu fritulu pomirenja, a mi imamo recept za najbrže, najjednostavnije i vrlo jeftine fritule koje uspijevaju svakom, čak i onima koji zaista ne vole provoditi vrijeme u kuhinji. Recept možete pronaći na ovom linku.

Što se događa i zašto fritule?

Nakon što su Hajdukovi juniori izgubili u finalu Lige prvaka za mlade, Zoran Prodanović Prlja iz Leta 3 objavio je na svom Twitter profilu fotografiju fritula uz poruku "Neka se momci naviknu" i tako razbjesnio desetke hajdukovaca koji ga prate na toj društvenoj mreži.

Iako Prlja nije spomenuo Hajduk ni Ligu prvaka, brojni obožavatelji splitskog kluba razočarani su njegovim potezom i fotografiju su shvatili kao poruku klincima iz Hajduka.

No zašto se hajdukovci toliko vrijeđaju na spomen fritula?

Navijači Rijeke već se godinama tako rugaju Hajduku. Kada Hajduku dobro krene, njegovi navijači često govore da "miriše na titulu", a kad uslijedi poraz, onda im se rivali rugaju s "miriše na fritulu". 2020. godine, primjerice, Riječani su na Jadranskom derbiju podigli transparent na kojem je stajalo: "Pobjede, kupovi, titule / japanke, jogurti, fritule."

Riječani su time svojim rivalima poručili da se, dok njihov klub pobjeđuje i osvaja trofeje, hajdukovci bez trofeja mogu pohvaliti tek brendiranim proizvodima klupskih partnera, među kojima su - japanke i jogurti.

>> Zašto su se hajdukovci toliko uvrijedili na Prljine fritule? Postoji razlog

>> Skandali Leta 3: U Varaždinu ih prijavili policiji, na HRT-u izveli Kur*em u čelo...

Pročitajte više