Ove subote počinje splitsko izdanje PLACe Marketa, imamo sve detalje

Foto: Damira Kalajdžić

NAKON velikog prošlogodišnjeg uspjeha projekta PLACe Market, i još uspješnijih prvi mjesec dana u ovoj sezoni u Zagrebu, koji svakog petka na tržnicu Dolac privuče više od 5 tisuća posjetitelja, sada kreće i splitsko izdanje ovog gastronomskog događaja.

Prvo ovogodišnje splitsko izdanje PLACe Marketa održat će se na Pazaru u subotu 11. svibnja, a trajat će od 16:30 pa sve do ponoći. Splitski ugostitelji i chefovi će posjetiteljima i brojnim turistima ovdje predstaviti svoje kulinarske kreacije, kako ove subote, tako i iduću subotu, 18. svibnja.

Nakon Zagreba, gdje se već mjesec dana okupljaju ljubitelji gastronomije iz cijele regije, sada će i splitski posjetitelji moći uživati u posebnostima i tradiciji mediteranske, ali i fusion kuhinje u modernom ruhu, a evo i što sve možete očekivati.

Vrhunski chefovi i restorani, delicije u street food formatu

Među sudionicima su vrhunski chefovi i restorani kao što su Zrno soli i chef Branimir Prnjak, Artičok i chef Stipe Šušnjara, Dvor i chef Hrvoje Zirojević, Mazzgoon, novotvorena i omiljena splitska pizzeria Pizzaferaj, nedavno otvorena Gudin pigeria, bistro Hoba, Misto, Ka'doma i Sexy Cow, dok će za slatko biti zadužene Ferdinand knedle.

Na Pazaru će se nuditi raznolika ponuda delicija u street food formatu, poput tjestenine u umaku od ribljih kostiju, hot doga od mola, bao bunsa s bečkom šniclom, sumatranskog curryja s junetinom, poljičkog soparnika, komiške pogače, tortilla s ramsteakom, pečenog baby praščića, janjetine s bižima, bakalara na pašta fažolu, arancina s biftekom, ali i u splitskim krugovima već poznatog Tony's smash cheesburgera.

Kako to izgleda na Dolcu?

PLACe Market održava se svakog sunčanog petka na tržnici Dolac u Zagrebu sve do studenog (uz ljetnu pauzu), a nedavno smo ga i mi posjetili. Probali smo, između ostalog, Cunamijevu rolu sa škampima i mangom, Al Denteov Cacio E Pepe, Rougemarinov skradinski rižot i Vinklovu puretinu s mlincima, a ovdje možete pročitati kakve su cijene i kako nam je bilo.

Na zagrebačkom PLACu će ove godine gosti omastiti brk specijalitetima chefa Marija Mihelja, restorana Tač, Al Dentea i chefa Branka Kusovca, Rougemarina, SOI fusiona, Beštije, Proofa 33, Meat the Kinga, Vinkla, Poke Pokea, Ferdinand knedli, Amelie, Arepere Maracay, ali i novotvorene Gole, Darling&Shegrtsa te Soul Fooda (mjesta koje se uskoro otvara u Zagrebu).

@index.hr Bili smo na PLACe Marketu na Dolcu, ovo su naši favoriti #placemarket #dolac #zagreb #hrvatska #food #indexfood #hrana #foodie #foodtiktokfood #foryou #foryoupage #fyp #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

Vraćaju se i oni koji su prošle godine nudili jela koja su bila pravi hit, poput Gastronomada, chefa Marina Rendića ispred Bistroa Apetit, Christijana Misirače ispred Nautic cluba Pojode, Sopala i chefice Katarine Vrenc.

Pročitajte više