Ovo je bilo najdraže jelo princeze Diane, Hrvati ga obožavaju

Foto: Shutterstock/Profimedia

BRITANSKA kraljevska obitelj oduvijek je privlačila veliku svjetsku pozornost, a posebno princeza Diana, koja je mnogima bila omiljena članica kraljevske obitelji. Iako je bila princeza, bila je vrlo jednostavna u svemu, pa i kada je u pitanju hrana, a kraljevski kuhar otkrio je koje je jelo njoj bilo najdraže - riječ je o punjenim paprikama.

Ovo jednostavno jelo voljela je jesti više puta tjedno u palači Kensington u Londonu, gdje je živjela, a to je otkrio Darren McGrady, koji je bio njezin osobni kuhar posljednje četiri godine njezina života. Prethodno je kraljevsko kuharsko iskustvo stekao kao kuhar kraljice Elizabete II., za koju je kuhao 11 godina.

Punjene paprike jela bi i nekoliko puta tjedno

McGrady se u razgovoru za HuffPost prisjetio da je preuzeo kraljevsku kuhinju kada se princeza Diana već oporavila od svojih poremećaja prehrane. Željela je ostati zdrava pa se okrenula pravilnoj prehrani i vježbanju.

"Nakon što je preboljela bulimiju počela je vježbati i prešla na prehranu bez masnoće", rekao je McGrady i dodao da su normalna i zdrava jela poput punjenih paprika i punjenih patlidžana bila neka od jela koje je ona često tražila, ponekad i nekoliko puta tjedno. 

Ovaj je kuhar za nju radio crvene paprike punjene šampinjonima, tikvicama, rižom i slaninom, s dodatkom pileće kocke za juhu za bolji okus, a na vrh bi dodao i malo ribanog parmezana. Osim punjenih paprika, koje su za nju bile sastavni dio jelovnika, princeza Diana voljela je jesti i tipični britanski desert - puding od kruha i maslaca. 

Punjene paprike iz pećnice

Patlidžani punjeni mljevenim mesom

Punjene paprike iz pećnice

Zapečeni patlidžani punjeni mljevenim mesom

Paprike punjene kus kusom

Punjene paprike za Noć vještica

Pročitajte više