Ovo je pizza s 1001 vrstom sira (da, dobro ste pročitali)

Foto: FB

PIZZA ispečena u Francuskoj oborila je Guinnessov rekord za najveći broj sireva na pizzi - ova rekordna kreacija uključuje 940 francuskih sireva i 61 sir iz drugih dijelova svijeta, a pripremili su ju francuski pizza majstori Benoît Bruel i Fabien Montellanico.

Kako bi uspjeli u svom naumu i oborili Guinnessov rekord, proizvođači pizze svaki su sir narezali na kockicu od dva grama i dodali je na tijesto pizze. "Morali smo prethodno ispeći tijesto za pizzu kako bismo spriječili da se rastrga od težine svog tog sira", objasnio je Bruel za knjigu rekorda.

Kako su napravili pizzu?

Složili su mekše sireve na tvrđe i okružili ih kalupom kako se ne bi razlili tijekom pečenja. Zatim su, nakon dvije minute, taj kalup uklonili, a pizza je vraćena u pećnicu na još 20 sekundi prije nego što je izvađena.

Bruel, koji je već jednom oborio Guinnessov rekord za pizzu s najviše vrsta sira, i to 2020. godine, kada je upotrijebio 254 različita sira, pet je mjeseci putovao Francuskom u potrazi za dodatnim sortama sira. U mnogim siranama su mu čak besplatno dali svoj sir, nakon što su saznali da pokušava oboriti svjetski rekord.

"Bio je pravi uspjeh naći se među proizvođačima sira, kao i posjetiti farme i upoznati proizvođače koji su tako strastveni u svojoj profesiji", rekao je za knjigu rekorda Bruel, koji pizze peče već 13 godina, a sada je za to konačno dobio i priznanje.

Pročitajte više