Za Valentinovo napravite plate s narescima i slasticama, imamo par ideja

Foto: Shutterstock

PLATE s narescima, sirevima, voćem i slasticama u posljednjih su nekoliko godina postale nezaobilazna stvar na kućnim druženjima, a posebno su popularne tematske plate, poput božićnih ili valentinovskih.

Budući da je Valentinovo iza ugla, sada je pravo vrijeme da razmislite što ćete tog dana pripremati ako odlučite ostati kod kuće, a ako nemate ideja, jedna romantična plata uvijek je dobra opcija. Na TikToku smo pronašli brdo videa za inspiraciju.

Romantične plate za Valentinovo

Za početak će vam trebati klasična drvena daska, a ako uspijete pronaći dasku ili tanjur u obliku srca, izgledat će još zgodnije. U dućanima ćete sigurno pronaći i posudice u obliku srca koje će odlično poslužiti za umake, marmeladu, med ili bilo što slično što želite uključiti u svoju platu.

@loverboards perfect for a galentine’s evening💘🥂 #valentinesdayboard #charcuterieboard #cheeseboard #vdaycharcuterieboard #galentinesboard #galentinesday #valentinescharcuterie #chocolatecoveredstrawberries ♬ La vie en rose (Cover Edith Piaf) - 田东昱

Sljedeći nezaobilazan dio plate svakako je odabir sireva i narezaka. Od sireva možete uključiti mekane, kao što su brie i feta, polutvrde, poput cheddara, gaude i trapista, ili sireve s plemenitom plijesni, a za romantični doživljaj narežite ih u obliku srca uz pomoć modlica za kolačiće.

@loverboards Reply to @americagrallet how does this look? 😋 #valentinesday #charcuterieboard #charcuterie ♬ Call me - 90sFlav

Od salama napravite ruže, kao što je prikazano u videu ispod, a budući da uz Valentinovo vežemo crvenu boju, odaberite crveno voće, poput jabuka, jagoda, crvenog grožđa, malina ili nara. U svoju platu obavezno uključite i nešto slatko, poput tamne čokolade ili bombona u obliku srca.

@jesshogancrum Galentine’s charcuterie board! Can’t wait to share this with the girls! #valentinesday #galentinesday #charcuterie #valentinesdiy ♬ Pony x Only Girl In The World by Altegomusic - ALTÉGO

Obavezno dodajte i krekere ili kruh, a ako imate vremena, uvijek možete napraviti i kolačiće u obliku srca i dodati ih svojoj plati. Na kraju sve to lijepo posložite i uživajte u romantičnoj večeri u dvoje!

Pročitajte više