Ovu brzu štrudlu znaju napraviti svi - brzi recept za svaki dan

Foto: Shutterstock

Postoji li išta primamljivije od mirisa pečenih jabuka i cimeta koji se širi kućom? Vjerojatno ne, pogotovo kada je riječ o desertu koji je gotov za manje od sat vremena. Ova brza štrudla s lisnatim tijestom idealno je rješenje kada vam se jede nešto slatko, a nemate puno vremena ili volje za komplicirane kolače.

Koristeći gotovo, razvaljano lisnato tijesto, preskačete najzahtjevniji dio i dolazite do slasnog rezultata uz minimalan trud. Sočne jabuke obogaćene cimetom i vanilijom, umotane u hrskavo lisnato tijesto, klasik su s kojim ne možete pogriješiti.

Vrijeme pripreme je samo 15 minuta, a peče se 25 minuta, što znači da je cijeli desert gotov za ukupno 40 minuta.

Sastojci

  • paket svježeg, razvaljanog lisnatog tijesta
  • jabuke
  • šećer
  • vanilin šećer
  • sok limuna
  • cimet
  • gustin
  • grožđice namočene u rumu (po želji)
  • žumanjak (za premazivanje)
  • listići badema (za posipanje, po želji)

Priprema

Jabuke ogulite, očistite od jezgre i narežite na kockice. Odmah ih poprskajte limunovim sokom kako ne bi potamnile. Dodajte im šećer, vanilin šećer, cimet i gustin pa sve dobro promiješajte.

Pripremljeni nadjev od jabuka ravnomjerno rasporedite po sredini lisnatog tijesta. Bočne strane tijesta, lijevo i desno od nadjeva, narežite na jednake trake. Preklapajte trake naizmjence preko nadjeva, jednu s lijeve, pa jednu s desne strane, kako biste dobili oblik pletenice.

Pripremljenu pletenicu premažite razmućenim žumanjkom i posipajte listićima badema. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 25 minuta, odnosno dok štrudla ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju.

Štrudlu poslužite toplu, posipanu šećerom u prahu. Odlično se slaže s kuglicom sladoleda od vanilije ili malo tučenog vrhnja.

Pogledajte originalni recept ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.