Petra Jelenić otvara slastičarnicu na Gornjem gradu: "Meni najdraža suradnja ikada"

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

PETRA JELENIĆ, najpopularnija hrvatska pastry chefica, objavila je da idući mjesec otvara pop-up slastičarnu u sklopu bistroa Brokenships na zagrebačkom Gornjem gradu.

"BitterSweet summer is ON. Prije par dana najavili, a danas da objavim - Bistronomy goes sweet ovo ljeto na Gornjem gradu! Meni najdraža suradnja ikada, jer Brokenships Bistro obožavam od prvoga dana i iako mi noge klecaju od pomisli da ću raditi samostalno u toj kuhinji, neizmjerno se veselim. Neće to biti tipična slastičarska priča - ipak je to bistro. Malo slanog - nešto više slatkog, za zasladiti ljeto. Počinjemo početkom lipnja i još popunjavamo ekipu", napisala je danas Petra.

Traži i suradnike, tako da, ako je u Zagrebu ostao, citiramo, "netko tko se snalazi u kuhinji ili servisu, a da nije otišao na sezonu, u Irsku i slično", može raditi s njom.

Foto: O slatkom by Petra Jelenić

U njezinoj kuhinji nema mjesta aditivima

Inače, Petra je popularnost stekla svojim jednostavnim pristupom slasticama: "Ljudi koji naručuju moje kolače uglavnom znaju što mogu očekivati. Ja ne radim s umjetnim aromama, aditivima, gotovim zamjesima."

Njezina je profesionalna priča krenula još 1995. u tada novootvorenom zagrebačkom hotelu Sheratonu. Nakon godina rada u hotelima od Dubrovnika, Savudrije, pa i Dubaija, htjela se maknuti iz korporacija i vratila se u Zagreb gdje je otvorila slastičarnicu Mak na konac nedaleko od Trga žrtava fašizma, koje se mnogi od vas sigurno sjećaju.

Voli tradiciju spojiti s modernim

Foto: O slatkom by Petra Jelenić

Na HRT-u ste svojevremeno mogli pratiti i njezinu Slatku kuharicu, emisiju u kojoj je po cijeloj Hrvatskoj tražila tradicionalne, nekima možda i nepoznate recepte, kao i majstore u njihovoj pripremi.

U jednom je trenutku shvatila kako je vrijeme da krene u poduzetničke vode pa je prije par godina otvorila O slatkom i ide joj bolje nego ikad prije. Osim što kreira torte i kolače koji izgledaju kao naslikani, drži stručne edukacije, konzultacije po cijeloj Hrvatskoj, edukacije jedan na jedan i piše kuharice, koje jedva čekamo.

Veselimo se lipnju i Petrinoj pop-up slastičarnici na Gornjem gradu - izgleda da ovo ljeto u Zagrebu neće biti nimalo dosadno.

Foto: O slatkom by Petra Jelenić

Pročitajte više