Zatvorila se popularna zagrebačka slastičarnica, vlasnica: U ovo sam uložila sve

Foto: Friday Pie Shop

ZATVORILA se popularna zagrebačka slastičarnica Friday Pie Shop, jedan od najposebnijih lokala sa slasticama u gradu.

"Dragi svi. Nakon 3 godine, Friday Pie Shop odlazi iz svijeta ugostiteljstva. Kao što znate, u ovaj sam posao dala sve što sam imala - misleći prvenstveno na sve ono nematerijalno; ljubav, uzbuđenje, strast, ambicije, nadu. Na ovaj put krenula sam prije nešto više od tri godine, kao 30-godišnje dijete. Ova priča me učila, postavljala mi izazove, pokazala mi što je izdržljivost, neodustajanje, borba, otkrila mi stvari o sebi koje možda nikada ne bih otkrila.

U ovom poslu većinu sam vremena bila sama, naravno, uz djelatnice u shopu. Samoća mi je omogućavala slobodu i kreativnost, ali mi je ostavljala i težinu koju nije bilo lako nositi sam. Da, tako izgledaju prve godine malog poduzetništva, na sve sam se pripremila. Ipak, živimo u nezavidnim vremenima kada je živjeti stabilno postao san mlade osobe.

Uz svu ljubav, ambicije i nadu, okružuje nas puno čimbenika na koje nažalost ne možemo utjecati i uz koje je ta težina postala preteška za nositi. Nema mjesta tuzi jer obećajem, Friday će živjeti i dalje, u nekom drugom obliku. Moguće, u budućnosti, i u obliku organiziranih radionica izrade pita, druženja i naravno, želja mi je nastaviti stvarati sadržaj na društvenim mrežama.

Ova je priča kao moje dijete i u nju sam dala puno snova i ljubavi. Zato, ovo je pravi trenutak kada treba stati i nastaviti u nekom novom smjeru - smjeru koji će ipak, za jednu osobu koja stoji iza cijele priče, biti malo lakši. Smjeru koji će dati mogućnost planiranja i življenja u miru i stabilnosti. Hvala Vam svima na podršci, praćenju i svim lijepim riječima, hvala Vam što ste provodili blagdane uz Friday pite, dolazili u shop pohvaliti Jolene ili pitati kada će se u vitrinu vratiti Billy Bob. Ovo je bio jako lijep i jako težak put na kojemu ne bih mijenjala nijedan kamenčić", napisala je Elvira Petek na društvenim mrežama.

Nedavno smo bili ondje

Friday Pie Shop u Zagrebu nije nikakva novost, a tek rijetki vjerni pratitelji zagrebačke gastro scene nikad nisu čuli za Elviru Petek koja stoji iza cijele priče. Ova je stručnjakinja za odnose s javnošću prvi shop otvorila u jesen 2021. godine na Trešnjevci, u međuvremenu je prostor imala i u Boškovićevoj, a početkom prošlog ljeta se ovaj specifični shop konačno preselio na lokaciju gdje se može sjesti, popiti kava i pojesti pita pa je postao jedna od zanimljivijih zagrebačkih slastičarnica.

Novi je prostor bio na sadašnjoj (uskoro bivšoj) adresi Vlaška 78, u prolazu koji je otprije mnogima dobro poznat - ondje se do srpnja prošle godine nalazio Finjak, kako su ga mnogi nazivali, najljepši zagrebački kafić, a prošle je jeseni na istom mjestu otvorena taquerija Cato.

Pite su se u Friday Pie Shopu mogle kupiti po komadu za 3.50 eura ili cijele za 24 do 34 eura, ovisno o vrsti, a uvijek je bilo pametno doći što ranije jer bi se brzo rasprodale. Radno vrijeme od utorka do petka bilo je od 12 do 20 sati, a subotom od 10 do 18 sati. Nedjeljom i ponedjeljkom su bili zatvoreni.

@index.hr Hoćete li isprobati ove američke pite? #hrana #food #zagreb #foodtiktok #indexhr #hrvatska #foryou #foryoupage #fyp ♬ original sound - Index.hr

Pročitajte više