Prva Michelinova zvjezdica stigla u Disney World, ovaj je restoran ušao u povijest

Foto: Instagram/Disney Parks

RESTORAN Victoria & Albert's, smješten u Grand Floridian Resortu tematskog parka Disney World na Floridi, prošlog je tjedna ušao u povijest kada mu je dodijeljena prva Michelinova zvjezdica.

Naime, ovo je prvi i jedini restoran u vlasništvu i pod upravom američkog tematskog parka koji je dobio tu prestižnu čast, a sada je postao jedan od 26 floridskih restorana koji su nagrađeni zvjezdicom Michelinova vodiča.

>> Njegovi restorani prikupili su 21 Michelinovu zvjezdicu, više od bilo koga na svijetu

Otvoren od 1988. godine, mlađima od 10 zabranjen ulaz

Ovaj je restoran smješten samo nekoliko minuta izvan vrata ovog Disneyjevog čarobnog svijeta, a prvi je put otvorio svoja vrata davne 1988. godine i od tada je omiljen među turistima, ali i među lokalnim stanovništvom.

No, ne dajte se zbuniti - iako je restoran smješten u Disney Worldu, ima poprilično stroga pravila, a djeci mlađoj od 10 godina nije dozvoljen ulaz. Ovdje možete birati između dva menija s više sljedova, a cijene se kreću od 295 dolara po osobi, odnosno oko 275 eura.

Jelovnik se ovdje stalno razvija i mijenja se ovisno o sezoni, a degustacijski jelovnik, koji su pripremili glavni chef Matthew Sowers i slastičarka Ally Rogers, uključuje najbolje od američke hrane u nešto modernijem izdanju.

Restoran se također može pohvaliti poduljom vinskom kartom, a gosti za dodatnih 150 dolara mogu nadodati vino uz svoj obrok. Vinska karta sadrži više od 500 vina iz 35 regija, uključujući i neke izbore koji sežu čak do ranih 1900-tih. 

>> Ovo su hrvatski restorani s Michelinovom zvjezdicom

Svi koji planiraju posjetiti ovaj restoran moraju to unaprijed isplanirati i rezervirati, a oni koji posjećuju Disney World mogu rezervirati mjesto u restoranu do 60 dana prije dolaska. 

Pročitajte više