Pjevačica priznala da ne može živjeti bez ove namirnice koju svi imamo u kuhinji

Foto: Shutterstock/Profimedia

POZNATA pjevačica Dolly Parton, osim u studiju i na pozornici, puno vremena provodi i u kuhinji - tako smo nedavno pisali da je zajedno sa svojom mlađom sestrom Rachel Parton George napisala kuharicu, a sada otkrivamo i bez koje to namirnice slavna pjevačica ne može živjeti.

>> Poznata pjevačica napisala kuharicu, znamo kad izlazi i gdje ju možete kupiti

Kada je riječ o jednoj namirnici bez koje ne može, koju bi mogla grickati svaki dan i koja joj nikada ne dosadi, za Dolly Parton to je - krumpir. Ona ga obožava jesti na sve načine, a to je i potvrdila u intervjuu za Allrecipes.

Obožava jesti krumpir na sve načine

"Oduvijek sam bila ljubitelj krumpira, bilo da je riječ o pire krumpiru, pomfritu ili običnom pečenom krumpiru", rekla je jednom prilikom i dodala da nije mogla dugo izdržati ni na jednoj dijeti jer nije mogla bez krumpira.

@dollyparton You know, I’ve never met a spud I didn’t like! 🥔 @WIRED.COM #DollyTok #berrypie ♬ original sound - Dolly Parton

Što se tiče pripreme krumpira, Parton najviše voli dobar pečeni krumpir, što je vrlo jednostavno napraviti, a osim toga, obožava raditi i složenac od krumpira i mljevenog mesa u koji ide samo pet sastojaka. U nastavku donosimo recept za šest osoba.

Složenac od pet sastojaka

Kako biste napravili poznati složenac Dolly Parton, trebat će vam sljedeći sastojci:

  • 450 g mljevene junetine
  • 3 velika krumpira
  • 2 luka
  • 1 konzerva rajčice
  • 2 zelene paprike
  • pola žličice češnjaka u prahu
  • žličica paprike
  • sol i papar.

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva i pripremite vatrostalnu posudu. Na štednjaku zagrijte tavu i na njoj prepecite mljeveno meso, otprilike 8 minuta. Začinite po ukusu solju i paprom, umiješajte češnjak u prahu i mljevenu crvenu papriku (možete dodati i neke druge začine po želji).

Dno vatrostalne posude prekrijte krumpirom narezanim na ploške, začinite solju i paprom, a možete dodati i maslac. Na krumpir stavite kuhanu mljevenu govedinu, a zatim narezani luk. Začinite solju i paprom, zatim dodajte rajčicu i papriku narezane na kockice. Pokrijte folijom i pecite 2 sata.

Pročitajte više