Probali smo nove Prekrašne. Želite li prvo dobru ili lošu vijest?

Foto: Luka Šangulin/Index

ZA Prekrašne kekse iz Kraša ste sigurno čuli, a vjerujemo da ste ih i probali. Radi se o prhkim keksima s punjenjem, na tržištu su malo manje od dvije godine, a nedavno je, prije tjedan-dva, Kraš izbacio nove dvije vrste Prekrašnih - čokoladne s kokosom i čokoladne s narančom.

>> Dolaze Prekrašni keksi u dva nova okusa - kokos i naranča

Sad ih je sve skupa osam: Prekrašni s punjenjem od jabuke, s kakao punjenjem, s punjenjem okusa limuna, kakao Prekrašni keksi s nougat punjenjem (najbolji ikad!), kakao keksi s punjenjem od višnje, kolačići s komadićima čokolade i noviteti - kakao Prekrašni s punjenjem od naranče djelomično preliveni čokoladom i Prekrašni s mliječnim punjenjem preliveni čokoladom i posuti kokosom.

Inače, cijena vrećice svih Prekrašnih od 220 grama je 2.25 eura (16.95 kuna).

Želite li prvo dobru ili lošu vijest?

Ne znamo kojom se filozofijom vodite kad birate koju vijest želite čuti prvu, no ovog puta ćemo odabrati umjesto vas i najprije vam reći dobru, a to je da su Prekrašni s kokosom zarazni. Ali ne loše kao korona, bez brige, ovi su zarazni na dobar način, osim možda za kazaljku na vagi.

Foto: Luka Šangulin/Index

Skroz su umočeni u čokoladu i, iako nisu potpuno uvaljani, već tek posuti kokosom, taj se kokos baš lijepo osjeti. Keks je običan, "žuti", i punjen je mliječnom kremom. Možda će izbirljivima biti preslatki (onima koji hejtaju sve čokolade osim tamne i slično), ali nisu, taman su.

Prhki su, kokosasti i čokoladni, a zapravo je dio koji sadrži najviše šećera, rekli bismo, mliječna krema, to jest punjenje. Sve skupa u zalogaju je savršeno.

Foto: Luka Šangulin/Index

Eh, sad je došao red na lošu vijest. Nije ona, doduše, baš strašna, ali da prekinemo s okolišanjem - kakao Prekrašni s punjenjem od naranče nisu nas oduševili kao ovi s kokosom.

U čemu je problem?

Sam keks s kakaom je nalik svim ostalim kakao Prekrašnima, pa smo očekivali da će biti prhkiji, no malo su, kako bi Amerikanci rado rekli kad su u pitanju keksi - chewy, odnosno nisu toliko prhki, već su mrvicu vlažni.

Foto: Luka Šangulin/Index

Punjenje je pregusto (kao malo duže ukuhana marmelada) i vjerujemo da bi bili puno bolji da je punjenje od naranče rjeđe, a keks bi možda samim time i lakše pucao pa bi se pojačao taj dojam prhkosti.

Foto: Luka Šangulin/Index

Da se ne lažemo, nisu oni katastrofa, no malo su nas razočarali jer im fali taj jedan dio da bi bili u stilu ostatka prhkih Prekrašnih s punjenjem. Malo nas tom gustom teksturom podsjećaju na kupovne medenjake punjene marmeladom, prelivene čokoladnom glazurom.

Možda Kraš pročita ovaj tekst pa nam ispuni želju i malo ih popravi jer su pogodili kombinacijom okusa (čokolada i naranča) koja uvijek prolazi.

Pročitajte više