Probali smo veganski kebab

Foto: Index

NA EUROPSKOM trgu u Zagrebu održava se 12. izdanje VegeSajma, godišnje manifestacije posvećene promociji veganskih proizvoda i edukaciji o veganskom načinu prehrane. Traje do 9 sati navečer, tako da imate cijelo popodne i večer skoknuti u centar grada.

Važno je napomenuti da je 12. izdanje VegeSajma ujedno i najava 15. ZeGeVege festivala održivog življenja, koji će se održati 1. i 2. rujna ove godine također na zagrebačkom Europskom trgu. Oba događaja imaju zajednički cilj promoviranja održivog načina života i utjecaja veganske prehrane na zdravlje, okoliš i dobrobit životinja.

Posjetitelji danas ondje imaju priliku kušati raznovrsne veganske proizvode, uključujući sireve, mochi, gyoze, falafel, biljne ćevapčiće, burgere, kobasice, salame i odreske te veganski sladoled. Na sajmu su prisutni OAZA Joyful Kitchen, Falafel etc., Sana delikatese, Vegefina, Annapurna, ali i nekoliko OPG-ova.

Odlučili smo se za kebab

Iako svašta zvuči jako primamljivo, morali smo probati veganski kebab iz Oaza Joyful Kitchena. "Meso" je na bazi grahorica i seitana i ako ste veliki mesojed, razočarat ćete se jer nema okus po mesu, već lagano pikantan okus po grahoricama.

Sve skupa nam se sviđa što se okusa i mirisa tiče, no rado bismo da malo podivljaju i dodaju dvaput više umaka jer je malo suhonjavo. Ono što je za svaku pohvalu je tortilja koja nije obična bijela, već se čini kako je pšenično brašno pomiješano s konopljinim i izvrsnog je okusa, lagane teksture, nimalo žilava. Priznajemo kako nas je očarala.

Za desert smo pojeli jednu Oazinu štrudlu od višanja koja je top. Riječ je o veganskoj varijanti poznate štrudle s višnjama, grizom i jogurtom. Umjesto običnog, ovdje je integralni griz, a štrudla nije preslatka, vrlo je sočna i malo kiselkasta.

Ako vam se sviđa što ste pročitali i zainteresirani ste za sajam, stignete otići. U nastavku pogledajte atmosferu i što se sve nudi (tu su i ponude hrane, kao i cijene).

Pročitajte više