Recept dana - Vedranovi raspucanci: Svi me pitaju koja je tajna i zašto su tako dobri

Foto: Index Recepti/čitatelj

U SURADNJI s Tehnomagom svaki dan biramo recept dana koji nagrađujemo poklon-bonom od 500 kuna.

>> Pogledajte koji su recepti prošli tjedan osvojili poklon-bonove od 500 kuna

OBJAVITE svoje najbolje recepte na Index Receptima i svaki dan bit ćete u prilici osvojiti poklon-bon Tehnomaga u iznosu od 500 kuna. Bon možete iskoristiti za kupnju bilo kojeg proizvoda u Tehnomagu, a zaista ima svega: aparata za kavu, dehidratora, kuhinjskih robota, kul aparata za vafle, ali i odličnih tava i lonaca.

Sezona je raspucanaca

Današnji recept dana je recept za raspucance autora Vedrana Maričića.

"Svake godine pred Božić napravim raspucance i uvijek dobijem ista pitanja: koja je tajna i zašto su tako dobri. Koliko sam primijetio, na internetu kruže dva tipa recepata za ovakve keksiće - jedni su s kakaom i uljem, a ovi drugi (kao moji) s tamnom čokoladom i maslacem i stvarno su toliko čokoladni i tope se u ustima", kaže Vedran.

Kako ih napraviti

Prvo napravite smjesu. Čokoladu i maslac otopite na pari ili u mikrovalnoj (nikako ne pregrijati ili kuhati izravno na vatri) i malo ohladite. Jaja i šećer miksajte dok smjesa ne postane blijeda i pjenasta. U smjesu od jaja dodajte smjesu od čokolade, brašno i prašak za pecivo. Kratko izmiksajte i ostavite u hladnjaku 2 sata.

Zatim ih oblikujte u loptice, uvaljajte u šećer u prahu i posložite na papir za pečenje. Raspucance pecite na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici 10 minuta (ako se prepeku, budu suhi i gube svu sočnost).

Cijeli Vedranov recept s točnim količinama sastojaka možete pronaći na ovom linku.

Pročitajte više