Recept dana za ljepši početak tjedna i godine: Mihaelin klasični pečeni cheesecake

Foto: Index Recepti/čitatelji

INDEX RECEPTI u suradnji s Tehnomagom svaki dan dijele poklon-bon u vrijednosti od 500 kuna, a već sutra dobiti ga može vaš recept. Trebate ga samo unijeti na web stranicu Index Recepti i naša će redakcija izabrati najbolji.

Cheesecake za dobar početak tjedna i godine

Recept naše čitateljice Mihaele današnji je recept dana, a radi se o pečenom cheesecakeu s podlogom od keksa s maslacem, vrlo jednostavnom kremom od svježeg sira i jaja i tankim, glatkim preljevom od kiselog vrhnja i šećera.

"Kada vam netko spomene cheesecake, što je prvo što vam padne na pamet? Američka verzija cheesecakea? Ili možda njemački Käseküchen? Osobno, više preferiram kolače koji me mogu osvježiti, nešto što nije previše slatko, a opet ti da tu dozu slatkoga koju trebamo. Zato sam za vas pripremila ovaj fini recept za cheesecake - jednostavna priprema, a gosti zadovoljni. Klasični cheesecake se ne treba dekorirati, no moja mašta nema granica, stoga se na mom cheesecakeu uvijek nađe jestivog cvijeća, pistacija, dehidrirane maline…", kaže Mihaela čiji recept za cheesecake možete pronaći na ovom linku.

Pročitajte više