Šetnja 14 kilometara i kušanje vina: U Baranju se vraća poznata vinska manifestacija

Foto: FB/Vist Baranja

IDUĆE subote, 1. lipnja, u Baranji se održava manifestacija namijenjena kušanju vina, ali i uživanju u vrhunskoj hrani i lijepoj prirodi. Osmi Baranja Wine&Walk održat će se na vidikovcima Banskog brda, a ove godine posjetitelje očekuje još bogatiji program.

Ovogodišnje izdanje Baranja Wine&Walka imat će 14 vinskih i 5 gastrotočaka, a na svim punktovima posjetitelje očekuju baranjski vinari i vrhunska autohtona gastronomska ponuda. Staza kojom će hodati vodi kroz baranjske vinograde, vinske ceste, proplanke i šumarke, a duga je 14.24 kilometra te obuhvaća rekordnih 14 postaja. 

Tko sve sudjeluje?

Sudionici će se okupiti ispred vinarije Belje u Kamencu, koja je ujedno i prva postaja, a tamo će imati priliku upoznati i ostale sudionike, kao i cijelu ponudu, i saznati tko sve sudjeluje u programu. Za sve sudionike bit će dostupan i vlakić koji ih vraća na polaznu točku, a na posljednjem punktu za njih će se održati i afterparty.

Ove će se godine na punktovima sa svojim vinima predstaviti OPG Juhas Šandor, podrumi Kolar, Szabo, Kusić, M&M, vinarije Zajec, Weinpert, Pinkert, Gerštmajer, Svijetli Dvori, Zlatno Brdo i Horvat, kao i etnokuća Martinov sa svojom domaćom hranom.

Cijena po osobi iznosi 65 eura te uključuje vinsku čašu, šešir, ruksak, kartu/voucher za degustaciju vina na 14 točaka, uključujući i 5 gastrotočaka te turističkog vodiča.

Pročitajte više