Što se sve jelo na 96. dodjeli Oscara?

Foto: Instagram/wpcatering

SINOĆ je održana 96. dodjela Oscara, na kojoj je Oppenheimer pomeo konkurenciju, a na dodjeli nije nedostajalo ni hrane. Za jela su bili zaduženi austrijsko-američki chef Wolfgang Puck, kojemu je ovo već 30. put da kuha za dodjelu Oscara, kao i chef Elliott Grover, kojemu je ovo bio drugi put.

>> Svi pobjednici u svim kategorijama ovogodišnjih Oscara

Jelovnik je zadovoljio različite prehrambene preferencije, veganske, vegetarijanske i nevegetarijanske, a chefovi su pripremili širok izbor jela, od slastica do mesnih delicija. Ako vas je ikada zanimalo što se to jede na dodjeli Oscara, saznajte u nastavku.

Salate za predjelo, širok izbor glavnih jela

Od predjela, poslužene su juha od rakova, lignje, pečena tuna, burrata, koktel od škampa i kamenice Rockefeller, kao i četiri vrste salata - Cezar salata, Oscar salata, posebna salata cateringa koji je pripremao banket i salata od cikle. Oscar salata bila je najpopularnija, a sastojala se od crvenog luka, miješanog povrća, vinegreta od javora, rajčice, kozjeg sira i kandiranih pekan oraha.

Osim salata, na jelovniku su bile i tjestenine - fettuccine Alfredo, tjestenina s piletinom i parmezanom, penne alla votka i jambalaya. Od drugih jela, chefovi su poslužili losos, jumbo škampe, svinjski kotlet, rižoto od povrća, mesne filete, razne odreske te popularni crab cake ili kolač od rakova.

Pozlaćene čokoladne Oscar figurice

Na jelovniku je također bio i širok izbor priloga, uključujući pire krumpir, špinat, pečenu mrkvu, salate, prokulice, kao i pomfrit. Slavni su također uživali u delicijama chefa Wolfganga Pucka, poput makarona sa sirom i tartufima i pite s piletinom i tartufima. Osim toga, chef je pripremio i pozlaćene čokoladne figurice Oscara.

No, to nije sve. Svaka poznata osoba na svom je sjedalu u kazalištu Dolby Theatre, gdje je dodjela i održana, mogla pronaći i snack box, koji je sadržavao bombone Mike and Ike's candy, Shappy Pretzel perec sa senfom i bočicu vode.

Pročitajte više