Tip istrčao londonski maraton i popio 26 čaša vina. Pogodio skoro sva

Foto: Instagram

KAO DA trčanje maratona samo po sebi nije dovoljno izazovno, jedan si je Britanac zadao još veći izazov. Naime, Tom Gibley istrčao je londonski maraton, pritom je degustirao vina i za gotovo svako je pogodio o kojem se radi.

Londonska maratonska utrka izvodila se na dionici od nešto više od 42 kilometra, a ovaj je Britanac nakon svakih prijeđenih 1.6 kilometara popio jednu čašu vina - do kraja utrke degustirao je ukupno 25 vina.

Kako je to izgledalo?

Na određenim punktovima čekali su ga suradnici s bocama vina i točili ih u čašu koju je Gibley tijekom cijele utrke nosio pričvršćenu za pojas oko struka. Vina je degustirao na slijepo i morao je pogoditi o kojem je vinu i berbi riječ, ali u što kraćem roku, kako ne bi izgubio poziciju na utrci.

@tomgilbeywine AND WE’VE ONLY DONE A VIDEO … 26.2 miles 25 wines tasted blind 7 fully correct, 4 wrong & 14 mostly right Over £10k raised for @sobell.house Donation link still open in Bio …. BIG FAT THANK YOU ❤️ #londonmarathon #marathon #blindtasting #tomgilbey ♬ original sound - Tom Gilbey

Nakon što je prešao prvih 1.6 kilometara, Gibley je uspješno prepoznao pinot noir iz Burgundije iz 2018. godine, a nakon toga kušao je još ukupno 24 vina i gotovo sva ih je točno identificirao. Pogriješio je samo za četiri vina - tempranillo iz španjolske pokrajine La Rioja, sangiovese iz talijanske regije Chianti, malbec iz Čilea i pinot grigio iz Južne Afrike.

Sve u humanitarne svrhe

Gibley inače redovito trči maratone, a na TikToku je poznat kao Wine Guy i gotovo sva videa koja snima na TikToku su upravo o vinima. A ovaj njegov podvig za svaku je pohvalu jer je sakupio 14 tisuća funti koje je donirao u humanitarne svrhe - sav je novac darovao hospiciju Sobell House u Oxfordu, u kojem su se brinuli za njegovu majku Caroline.

Pročitajte više