Toliko su brzi da ne trebate čekati vikend. Lažne kroasane ispecite već danas

Foto: Ružica Šoštar

U FACEBOOK grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? pronašli smo još jedan odličan recept, ovog puta za lažne ili brze kroasane. Ružica Šoštar podijelila je recept, a mi vam ga prenosimo u nastavku. 

Od sastojaka će vam biti potrebno:

  • 500 g glatkog brašna
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 2 žlice šećera
  • 1 žličica soli
  • 250 ml mlakog mlijeka
  • 150 g jogurta
  • 1 jaje
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 180 g maslaca (za premaz tijesta)

Suhe sastojke pomiješajte, u to dodajte mlijeko i jogurt, zatim jaje i umijesite glatko tijesto. Ostavite na toplom pokriveno čistom krpom neka se diže 40 minuta. Od dignutog tijesta napravite 8 kuglica, pa svaku razvaljajte u krug.

Svaki komad razvaljanog tijesta premažite maslacem, osim zadnjeg, pa stavite jedan na drugi. Ostavite tako da se diže 20 minuta. Sada to razvaljajte na oko pola centimetra debljine i narežite na trokute. Osam komada za veće, a 16 za manje kroasane.

Smotajte u kiflice i stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Premažite ih žumanjkom koji ste umutili s malo vode, a po želji pospite makom, sezamom ili nekim drugim sjemenkama. Pustite ih da se dižu još 15 minuta, a onda pecite na 200 stupnjeva 20-ak minuta.

Pročitajte više