Trbuhom za gablecom: Kako nas je vrhunski prevario Bosanac

Foto: Index

BAŠ smo vam prije par dana pisali o tome kako su cijene gableca skočile abnormalno, pa danas imamo lijepu vijest - našli smo gablec po, za današnje standarde, skroz prihvatljivoj cijeni. Ali svijet je sve, samo ne ružičast.

>> Gdje su nestali gableci?

Kod Bosanca

Restoran je ovo na periferiji istočnog dijela Zagreba, to jest u Resniku. Pratimo ih na Facebooku gdje svaki ponedjeljak objave što je na meniju za svaki dan u tjednu, a nama se baš svidjelo varivo od poriluka s faširancima za 5.50 eura. I dočekali smo ga.

Račun 29 eura

Bilo je sunčano pa smo sjeli na veliku terasu i naručili varivo od poriluka s faširancima i jetricu s krumpirom, a za desert baklavu. Popili smo jednu kavu i veliku bocu mineralne. Jelovnika nije bilo na stolu, u printu su, kažu.

Jedna kava 1.50 eura, mineralna 4 eura, jetrica s krumpirom 7.50 eura, varivo od poriluka s faširancima 5.50 eura i dvije baklave po 4 eura, što je 8 eura, a zbroj je 26.50 eura.

Ipak, kad smo tek kasnije pogledali račun, on je iznosio 29 eura. Kako? Pa, jedna od stavki je, nekako, i "pomfrit, pekarski krumpir, riža" za 2.50 eura koje nitko nije ni naručio ni jeo. Pomislili smo da se netko možda zabunio i to svrstao pod kruh, no za kruh koji su donijeli nas nitko nije pitao, a i na jelovniku na njihovom webu ga ne nalazimo.

Nije to sve - kad smo bacili oko na Bosančev web, među desertima smo našli baklavu. Koja košta 3 eura, ne 4 kako nam je naplaćeno. Postoji, doduše, i dnevni kolač koji nam je naplaćen i on stvarno košta 4 eura. No, jeli smo baklavu.

Inače, moto restorana Kod Bosanca je "hrana s okusom doma". Pa ovo je kao da nas je mama prevarila.

A kakva je hrana?

Hrana je fina, porcije velike, no sve to pada duboko u vodu. Nismo u tom trenutku imali na umu to da trebamo imati oči i na leđima kako nas ne bi prevarili, pa nismo ni provjeravali hoće li nam ispravno biti naplaćena 2 jela i 2 baklave. Ok, život ide dalje. Ali mi Kod Bosanca više ne.

Pročitajte više