Treće izdanje Blue Fish Festivala održava se 23. i 24. lipnja u Kalima na Ugljanu

Foto: Instagram

TREĆE izdanje Blue Fish Festivala, popularnog otočkog festivala posvećenog plavoj ribi, održat će se 23. i 24. lipnja ispred bistroa Gugulo, na punti Artine u Kalima, na otoku Ugljanu. Za gastronomske kreacije ovogodišnjeg festivala zaduženi su David Skoko, Josip Vrsaljko i Tomislav Karamarko. Očekuje se i nastup još nekih chefova, od kojih je za sada najavljen zadarski chef Saša Began.

Fešta od plave ribe

Pod motom Fešta od plave ribe festival se odvija uz potporu Zadarske turističke zajednice i Općine Kali. Glavna ideja je popularizacija plave ribe, vrijedne i zdrave namirnice koju naši ribari obilno love u Jadranu, ali je domaća populacija, s izuzetkom tune, često zanemaruje. 

Za vinske odabire zadužen je Ivan Stiblik, poznati zadarski sommelier i organizator Zadar Wine Festivala. Naglasak će biti na vinima zadarske regije, a predstavit će se vinarije Degarra, Fiolić, Vrsaljko i Ker-Vin. Uz vina, posjetitelji će imati priliku kušati i ginove zagrebačke destilerije Old Pilots. Glazbenu podlogu festivala osiguravaju Marko Pecotić Peco i mladi Adi Šoše iz Mostara.

Pročitajte više