U Japanu postoji nekoliko kafića s patuljastim svinjama, nevjerojatno su umiljate

Foto: Instagram/Mipig Cafe

MIPIG CAFE ime je kafića u Japanu u kojemu se možete družiti s patuljastim svinjama ili, kako ih oni nazivaju, "mikro" svinjama. Male svinjice ovdje slobodno šeću i ima ih jako puno, a može ih se maziti i hraniti.

Japan je inače poznat po kafićima sa životinjama, a Mipig Cafe postao je toliko popularan diljem Japana da je, osim na četiri lokacije u Tokiju, otvoren na još osam lokacija diljem zemlje, uključujući gradove Osaku i Kyoto.

Prvi kafić s patuljastim svinjama

Mipig Cafe dom je malim svinjama, a ovdje žive svinje svih uzrasta - od mladunaca do onih malo starijih. Prvi kafić otvoren je u Tokiju i bio je prvi kafić s patuljastim svinjama u cijelom Japanu, a danas ovdje ne možete doći bez rezervacije. Rezervirati se može isključivo online na njihovoj stranici, a za potpuno iskustvo piše da planirate posjet u trajanju od barem sat ili dva.

@gracietravels the piggies WILL SNUGGLE with you! 🥹💖 #micropig #pigcafe #pigcafetokyo #mipigcafe #mipig #tokyojapan #japantravel #animalcafe #traveltips #travelrecommendation #tokyo ♬ Cute - Aurel Surya Lie

Sa svinjama se možete slobodno igrati, no nikako ih ne smijete podizati kako se ne bi uznemirile. Ipak, ove će umiljate svinje vjerojatno brzo dotrčati do vas, a možda vam se i popnu u krilo. Cijena za jedan sat u ovom kafiću po osobi iznosi 2310 jena ili oko 14 eura, a radno vrijeme varira, ovisno o lokaciji.

>> Tokio ima kafić s kapibarama, ovdje možete piti kavu i hraniti slatke životinje

Malo o patuljastim svinjama

Patuljaste svinje su sićušne svinje koje su vrlo popularne kao kućni ljubimci, a izrazito su pametne, čak i pametnije od pasa, pa ih možete naučiti raznim naredbama. Ove svinje razbijaju sve predrasude i idealni su kućni ljubimci - uredne su, ne smrde i ne puštaju dlaku, a životni vijek im je od dvanaest do osamnaest godina.

Prva pasmina patuljastih svinja dolazi iz SAD-a, a riječ je o patuljastoj svinji Minnesota, koja se pojavila 1940-ih. Danas postoje dvije vrste patuljastih svinja - male tradicionalne pasmine svinja poput vijetnamske trbušaste svinje i manje pasmine poput göttingenske mini svinje.

Kafići sa životinjama popularni su i kod nas

U Zagrebu možda nemamo kafić s patuljastim svinjama, ali zato imamo onaj s mačkama - popularni Cat Caffe u Ulici Dragojla Kušlana 6. On postoji još od 2017. godine, a nedavno smo ponovo bili u njemu (ovdje pročitajte kako nam je bilo).

@index.hr Ovo mjesto u Zagrebu ljubitelji mačaka ne preskaču 😊 #catcaffe #mačka #cat #caffe #zagreb #hrvatska #indexhr #foryou #foryoupage #fyp ♬ original sound - Index.hr

Pročitajte više