U našem se susjedstvu uskoro otvara Time Out Market, znamo i kada

Foto: Unsplash

PRVI Time Out Market na svijetu otvoren je u Lisabonu 2014. godine, a danas, desetljeće kasnije, ova je tržnica i dalje krcata odličnim restoranima, gdje se može pronaći za svakoga ponešto. A uskoro bi se jedan takav Time Out Market trebao otvoriti i u našem susjedstvu.

Gastro scena Budimpešte će u 2025. godini postati bogatija za Time Out Market, mjesto na kojemu ćemo moći kušati tradicionalnu mađarsku hranu poput gulaša i langoša, a u planu je da se otvori na Trgu Blaha Lujza u sklopu bivše robne kuće Corvin Palace.

Tako će Budimpešta stati uz rame mnogim europskim i svjetskim destinacijama koje imaju svoj Time Out Market, a među kojima su i Cape Town, Miami, New York, Boston, Montreal, Chicago i Dubai.

Kako će izgledati Time Out Market Budapest?

Budimpeštanski Time Out Market smjestit će se u Corvin Palace, bivšoj robnoj kući koja je otvorena 1926. godine, a nedavno je i renovirana. Smještena je na jednom od najprometnijih raskrižja u gradu, na Trgu Blaha Lujza, a nalazi se u blizini središnjih atrakcija kao što su Mađarski nacionalni muzej i Sinagoga u ulici Dohany.

Do sljedeće godine, kada je u planu otvorenje ovog Time Out Marketa, ovdje će se smjestiti čak 14 restorana koji će pod jednim krovom nuditi najlegendarnija mađarska jela. Tu će se naći i četiri bara u kojima će se posluživati kokteli, lokalno vino, pivo, voćna rakija palinka i poznati mađarski biljni liker Unicum.

No ni to nije sve - u ovom će prostoru biti pregršt sjedećih mjesta za čak 800 gostiju, a uz to, golema dvorana također će imati i prostor rezerviran za događanja gdje možete očekivati živu glazbu i još mnogo toga.

U planu je još osam Time Out Marketa

Osim u Budimpešti, Time Out Market bi se ove godine trebao otvoriti u Portu, Barceloni, Vancouveru i Bahreinu, a iduće godine u Abu Dhabiju, Pragu i Osaki. U Riadu, glavnom gradu Saudijske Arabije, Time Out Market otvorit će se 2027. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.