U Zagrebu se otvorio Purple Monkey, evo što se ondje može pojesti

Foto: Sanja Jagatić i Bojan Zibar

NEDAVNO smo u našoj listi svih novootvorenih mjesta u Zagrebu, kao i onih čija otvorenja očekujemo, spomenuli i Purple Monkey. Dobra vijest - s popisa onih koje čekamo, Purple Monkey preselio se na popis otvorenih.

>> Popis svih novootvorenih mjesta u Zagrebu ove godine (i onih koja još čekamo)

Ljubiteljima istočnjačke kuhinje Purple Monkey dobro je znano ime jer ovaj asian fusion street food restoran unazad nekoliko godina gostuje na raznim festivalima, a njihova su jela cijelo vrijeme bila dostupna i na servisima za dostavu jer su do sada funkcionirali isključivo kao virtualni restoran.

Sam naziv restorana je pomalo neobičan

"Ljubičasta boja odražava kreativnost i spiritualnost, dok majmunčić utjelovljuje nesputanost, beskrajnu slobodu džungle i znatiželju. Upravo takvo nadrealno iskustvo čeka vas u Purple Monkeyju", objašnjavaju tako iz Purple Monkeyja ime restorana.

Tomislav Bilić idejni je tvorac svih kulinarskih kreacija u Purple Monkeyju. Zanimljivo, prije nego što je profesionalno zaplivao u gastro vodama, bio je DJ, no u jednom je trenu kuhanje postalo ipak više od hobija. Ipak, nije se skroz odvojio od glazbe pa se u novootvorenom Purple Monkeyju u Tomašićevoj 6 (ulica okomita s Martićevom) jede uz njegovu playlistu.

Radit će do 1 ujutro, ali samo vikendom

Petkom i subotom Purple Monkey će biti otvoren do 1 ujutro, no jela će se moći naručiti do 23 sata. Od ponedjeljka do četvrtka restoran će raditi do 23 sata, a moguća je i dostava.

A što se tu može pojesti?

Yakitori ražnjići od pilećeg zabatka, svinjske potrbušine i domaće kobasice, popularni Tomislavovi bao bunsi (za koje imamo i recept, ovdje je), nama jedno od dražih jela uopće - gyoze, mulli juha i tam yam juhe samo su dio ponude. Imaju i rezance, katsu, kung pao, bulgogi, pad karo pao... Tako da će vjerojatno i oni izbirljiviji naći nešto što će ih zadovoljiti. A nadamo se i mi jer tek moramo kušati sve s jelovnika, a moramo priznati kako se baš jako veselimo.

Pročitajte više