U Zagrebu se uskoro održava prvi festival kave u regiji, imamo detalje

Foto: Shutterstock

OVOG PROLJEĆA, od 23. do 25. svibnja, u Zagrebu će se održati GR8 Coffee Festival, prvi festival kave u regiji, na kojemu će posjetitelji moći kušati razne kave, ali i prisustvovati raznim radionicama i tako naučiti ponešto o ovom mnogima omiljenom napitku.

Prvi festival kave održat će se u Paviljonu 9 Zagrebačkog velesajma i okupit će profesionalce i zaljubljenike u kavu, a osim kave, na ovom ćete festivalu moći kušati i razne čajeve, čokolade, ali i craft piva.

David Skoko pripremit će meni na bazi kave

U ta će se tri dana održati niz degustacija i praktičnih radionica, a posebno će se istaknuti Cooking Show by chef David Skoko, na kojemu će chef pripremati jela na bazi kave. Održat će se i Barista Challenge Show tijekom kojeg će baristi pokazati svoje vještine.

>> Rovinjski Augusto Coffee dolazi u Zagreb, najavili i pokretanje pržionice u Karlovcu

Posjetitelji mogu očekivati i ekskluzivne cupping radionice, a za one koji ne znaju, cupping je metoda ocjenjivanja kvalitete kave kojom se kuša i provjerava njen okus, kao i miris i arome u šalici. Očekuje ih specialty coffee cupping kao i cupping čaja.

Stiže i Mr. Coffee, Kraljevina Maroko bit će počasni gost

Na festival će iz Beograda stići i Bojan Đorđević, poznatiji kao Mr. Coffee. Ovaj Guinnessov rekorder 24 sata je neprekidno pripremao espresso, a na festivalu će stvarati umjetnička djela koristeći upravo espresso kavu.

>> Razgovarali smo s Lori, vlasnicom zagrebačkog kafića koji je sve, samo ne uobičajen

Osim predavanja, radionica i raznih natjecanja, organizatori su pripremili i neka iznenađenja, a jedno od njih je i počasna zemlja-gost - Kraljevina Maroko. Posjetitelji festivala ovdje će naučiti kako se u Maroku priprema zeleni čaj s mentom, a moći će i degustirati razne marokanske slatke delicije.

Pročitajte više