Učenici Srednje škole Zabok ispekli najbolje zagorske štrukle na 14. Štruklijadi

Foto: Facebook/ljetonabajerima

DANAS se održala 14. Štruklijada u bedekovčanskim Bajerima. Najbolje štrukle ispekli su učenici Srednje škole Zabok, drugo mjesto osvojila je Klet Zagorski dvori – Vinarija Micak, a treće najbolje štrukle pripremili su kuhari Osnovne škole Brestovec Orehovički.

Ravnateljica Srednje Škole Zabok, Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Draženka Jurec rekla je kako su svjesni svojih kvaliteta, ali da na ovakvom natjecanju odlučuju nijanse.

"Tajna je u tome da kao škola od svog osnutka, oko 60 godina koliko se bavimo turizmom i ugostiteljstvom, uvijek njegujemo naše stare recepte, a između njih su i štrukli. Ni jedno dijete ne izađe iz naše škole a da ne zna napraviti štrukle. Maturanti su nam otišli, ovo su bili učenici prvog i drugog razreda, ali je i niz profesora otišao u mirovinu i današnji mentori su bili naši bivši đaci, sadašnji profesori, koji znanje svojih profesora prenose na mlade generacije. Kada se preselimo u novu školu, imat ćemo puno više mjesta i prostora. Svi su dobrodošli da nauče tajnu pravih zagorskih štrukli", rekla je, prenosi Zagorje International.

Pročitajte više