Uskoro se u Šibeniku jedu cicvarda, arancini od skradinskog rižota, tingul u sendviču

Foto: 4. Šibenik Spring

OVOGODIŠNJI, 4. Šibenik Spring, proljetni street food festival, održat će se od 28. svibnja do 1. lipnja u Perivoju Roberta Visianija.

Uz otvorenje koje će upotpuniti koncert Jakše & Hrepe ex Daleka Obala, festival će svake večeri ugostiti različite DJ-eve i saksofoniste, najavljeno je.

Što se kuha i jede

Za gastronomsku ponudu zaduženi su domaći chefovi, "istražujući bogatstvo dalmatinske kuhinje kroz street food prizmu", kažu organizatori. Posjetitelji će tako moći uživati u kreativnim dalmatinskim, ali i ostalim jelima poput pašticade u bao bunsima, arancinima - slavnim prženim okruglicama od skradinskog rižota i cicvarde (sipe sa slanutkom), koju potpisuje Chef Dino Bebić iz Lipo Gourmeta.

Mladi chefovi Josipa Mikulić i Toni Slavica iz Lišo bez punta uz moderan twist pripremaju jela po tradicionalnim recepturama, poput orza o' hobe, plate Fali more, drž se kraja i Skoro pa običnu sengulu s mortadelom, kozjom skutom i umakom od pistacija.

Restoran Pomalo iz Žaborića i njihov pizzaiolo peku fora napuljske panuozzo sendviče (roast beef, mortadella&pistachio, prosciotto cotto&mozzarella fior di latte…), a Festina lente s Jopom i Badžom na čelu, ove godine, osim popularnih neodoljivih 'Rvatskih, Spring i Pokemon burgera priprema i španjolsku/mediteransku paellu i leši sendwich.

Popularan restoran sa šibenske rive, Visiani, na čelu sa chefom Grgom Bačelićem, priprema srdelu savur, chicken lollipop (pržene pileće batke) sa salatom od bulgura i sendvič tingul (kokošji trgani tingul u brioche pecivu) , dok će vodički Kaktus imati smash tortilju i burger, slatki burger/waffle s voćem i čokoladom, prženi batat te sendvič s mortadelom i burattom.

Šibenik Spring je događaj koji ne smijete propustiti, tvrdi ekipa koja stoji iza cijele priče, pa navratite ako ste u prolazu. Ulaz na festival je besplatan, a radno vrijeme je od 17 do 24 sata tijekom tjedna, a u petak i subotu do 1 sat poslije ponoći.

Pročitajte više