VIDEO Isprobali smo popularni TikTok trik za rezanje tvrdo kuhanih jaja

Foto: Unsplash

VJEROJATNO, baš kao ni mi, u životu niste posvetili previše vremena o razmišljanju kako najučinkovitije ukloniti žumanjak iz tvrdo kuhanih jaja. Međutim, kad smo na TikToku naišli na video korisnice andrealanev s više od 3 milijuna lajkova, u kojem oguljena jaja reže nožem na pola, a žumanjci iskaču sami od sebe, odmah smo odlučili testirati ovu elegantnu i naizgled jednostavnu metodu.

Jednostavna metoda

Prema TikTok videu koji je inspirirao naš eksperiment, sve što trebate za isprobavanje ovog trika je oštar nož i tvrdo kuhano jaje. Metoda je prilično jednostavna, uzmite oguljeno, tvrdo kuhano jaje i stavite ga na dasku za rezanje. Stavite nož na jaje i nježno ga povučete unatrag. Jaje će se zakotrljati po nožu koji će prorezati bjelanjak i podijeliti ga na dvije polovice, a netaknuti žumanjak će sam iskočiti.

@andrealanev

I’m just now figuring this out after almost 30 years on this spinning rock?

♬ original sound - Andrea VanDerwerker

S obzirom na to da smo veliki ljubitelji raznih varijanti punjenih jaja, ovo nam se učinilo kao savršen trik za jednostavnu pripremu ove delicije koja se često priprema za okupljanja. Skuhali smo cijeli karton jaja, ogulili ih i bacili se na posao. U video sve izgleda savršeno jednostavno, lagano kotrljanje noža, jaje se raspada na polovice i ostaje nam netaknuti žumanjak.

Naši rezultati

Kad smo mi pokušali isto, jaja se nisu prepolovila ravnomjerno jer je u stvarnosti malo teže procijeniti gdje treba početi rezati, a gdje završiti kako bi se jaje prepolovio ravnomjerno. Iako smo koristili vrlo oštar nož, dobili smo jaja lagano otrcanog izgleda, dobra za korištenje u raznim receptima, ali ne savršeno okrugla i uredna kao ona u videu. Držimo se rezanja jaja "po starinski", a ovaj trik možda ponovimo kad zaboravimo na to kako je zapravo nepotreban.

Pročitajte više