Za ovo hrskavo i kremasto čudo s fotografije trebate samo 8 sastojaka, recept je top

Foto: Bojana Matek

FACEBOOK grupa Index Recepti: Što ste danas kuhali? opet skriva neke genijalne recepte, a danas smo ondje pronašli ovaj za soufru, grčki kolač s kremom napravljen od maslacem premazanih gotovih kora koje su presavijene i izgužvane u širokoj tepsiji ili u kalupu za pečenje (ovisi želite li oblik torte ili klasičan, pravokutni). U nastavku vam donosimo recept naše čitateljice Bojane Matek.

Sastojci:

500 g kora za savijače
200 g maslaca

500 ml slatkog vrhnja
8 žlica šećera
1 vanilin šećer
5 jaja
korica i sok 1/2 naranče
125 g borovnica

Priprema:

Otopite maslac u mikrovalnoj, a pećnicu zagrijte na 180°C. U posudi izmutite jaja vilicom, dodajte slatko vrhnje te šećere. Sve dobro umutite. Naribajte narančinu koricu i iscijedite sok. Promiješajte.

Položite jednu koru na radnu površinu i premažite ju maslacem pomoću kista. Položite ju na pekač kao na videu. Ponovite i s drugom korom. Rubove koji vire preklopite prema unutra. Još jednu koru premažite maslacem, na nju položite drugu koru, poravnajte te preklopite kao harmoniku. Zarolajte ju u ružicu koju ćete položiti na sredinu pekača. Ponovite postupak s ostalim korama i omotajte oko sredine dok ne ispunite cijeli pekač.

Prelijte kore mješavinom jaja i vrhnja te nasumično rasporedite borovnice. Premažite ostatkom maslaca. Pecite 35 minuta u ugrijanoj pećnici. Ohladite 15 minuta pa pospite šećerom u prahu.

Pročitajte više