Zatvara se restoran Market 2 u Tomašićevoj u Zagrebu, dolazi Purple Monkey

Foto: Index Food

PRIJE više od godinu dana u zagrebačkoj je Tomašićevoj ulici, jedne od okomitih na Martićevu, otvoren Market 2, restoran koji je mlađi brat originalnom Marketu u Gundulićevoj. Sada je došla vijest kako se Market 2 zatvara. 

Šteta, jer su imali neka ok jela. Zadnji smo put tamo jeli nedugo nakon što se otvorio i sarma sa zapečenim pireom je bila jako simpatična. Listovi kiselog zelja bili su tanki, meso nije bilo zbijeno, ona vodica koja često zna biti blijeda bila je dobre crvenkaste boje, a pire u obliku popečaka i zapečen nešto malo drukčije. Inače, prije se u tom prostoru nalazio Veganšpek, još jedan fijasko zagrebačke gastro scene.

No, Market 2 je, kad smo god bili u prolazu, bio prazan.

Razgovarali smo s vlasnikom

"To je strateška odluka", rekao nam je vlasnik Fran Ćurković. Objašnjava kako su odlučili posvetiti se onom prvom, Marketu u Gundulićevoj, a u prostor gdje je bio Market 2 dolazi jedan zagrebačkoj publici poznat azijski restoran - mogli ste ga naći na Fuliranju na Strossu.

Nakon Marketa 2, tamo će se smjestiti Purple Monkey, asian fusion restoran Tomislava Bilića, koji između ostalog nudi bao bunse za koje su nam jednom prilikom dali i recept, ovdje je.

Pročitajte više