Znate li što znači "okrenite na pola pečenja"? Hrpa ljudi nema pojma

Foto: Shutterstock

SLIJEDITI upute za kuhanje trebalo bi biti jednostavno, no čini se da nije svima tako lako. Jedna je tiktokerica zaprepastila ljude svojim otkrićem o tome kako treba okretati hranu u pećnici.

Naime, često u receptima i na pakiranjima proizvoda vidimo uputu na kojoj piše da nešto pečemo određen broj minuta i na pola pečenja okrenemo na drugu stranu, a mnogi se tiktokeri sada čude jer nisu znali što to točno znači.

Kako pravilno okrenuti hranu za vrijeme pečenja?

Tiktokerica Bea je u videu koji je prikupio preko 4.7 milijuna pregleda pekla krumpiriće u pećnici i na pola pečenja ih okretala jedan po jedan, a kasnije je shvatila da je možda samo trebala okrenuti lim na drugu stranu. 

To je u komentarima izazvalo raspravu u kojoj su neki govorili kako treba okrenuti lim za pečenje, a ne hranu na njemu, a drugi su se usprotivili i rekli da hranu treba okretati.

@beahaving

 

♬ original sound - Social Repose

"Čekaj, zar trebamo okrenuti lim za pečenje?" glasi jedan od komentara zbunjenih korisnika TikToka, a ni drugi komentari nisu ništa bolji. "Tako sam ljuta što za ovo nisam saznala prije", "Šališ se", "Tek sam sad ovo shvatila", samo su neki od komentara.

Neki su čak pisali da bi u uputama trebalo naglasiti treba li se okrenuti lim za pečenje ili sama hrana, a jedan je korisnik napisao da su pećnice straga toplije, pa bi trebalo okrenuti lim za pečenje na pola pečenja, bez obzira na to što pečemo. No, je li to zaista tako?

Treba li okrenuti lim ili hranu?

Uvijek je dobro okrenuti hranu kada ju pečemo u pećnici, bilo da se radi o cijelom piletu, komadu mesa ili nekoj drugoj namirnici.

Što se tiče okretanja lima u pećnici, većina današnjih modernih pećnica ima strujanje zraka i građene su tako da se hrana s prednje strane pećnice ispeče jednako dobro kao i u stražnjem dijelu, pa okretanje lima baš i nema smisla, kao što se to radilo u onima na drva.

Pročitajte više