Crne životinje se najteže udomljuju: Kampanja "Kad se male ruke slože i crna njuška se udomiti može"

Foto: Udruga Indigo

IAKO možda zvuči čudno, crne se životinje mnogo teže udomljavaju od ostalih. Crni psi i crne mačke spadaju u kategoriju najteže udomljivih životinja.

Kampanju "Kad se male ruke slože i crna njuška se udomiti može" pokrenula je Udruga za dobrobit i zaštitu životinja Indigo te ovim putem poziva sve ljude velikog srca i sve udruge da im pošalju slike svojih crnih štićenika kako bi im kroz ovu kampanju pokušali što prije pronaći dom. (udruga.indigo@gmail.com s naznakom kampanja za crne njuške)

Crne njuške, bilo pseće ili mačje, često su vrlo inteligentne životinje, posebne i najvjernije. Ipak, zašto im nitko ne želi pružiti šansu?

Komentar "joj pa to je crni pas ili maca" zvuči grozno zar ne? Je li u pitanju praznovjerje? Pa što ako vam je crna maca prešla preko ceste? I ona mora nekuda proći.

Razmislite , pogledajte ove divne životinje i pružite im priliku, zauzvrat ćete dobiti vjernog prijatelja. Udruga Indigo danas vam predstavlja Maxa – Max je mješanac u tipu labradora, ima 13 mjeseci. Njegova ga je vlasnica ostavila na privremenom smještaju dok je imao svega dva mjeseca i nikada se više nije vratila po njega.

Ena je mala maca koja sve oko sebe gleda sa znatiželjom i interesom, mazi se i prede kao veliki traktor.

Tyson je malo čudo. Ima svega pet mjeseci i vlasnici ga nisu više htjeli jer je "preenergičan" – pa to je štene! Štene je zaigrano, treba ruku vodilju, treba ljubav.
Za Maxa, Enu i Tysona sve informacije možete dobiti na e-mail udruga.indigo@gmail.com ili na Facebook stranici.

Pročitajte više