Sretan rasplet Russelove priče: Preživio eutanaziju i pronašao novi dom

Foto: Ladridos Felices

SVI znamo za tužne sudbine desetaka tisuća pasa koji pate po skloništima. Neki imaju dovoljno sreće da završe u skloništima koja ne eutanaziraju pse ako ih nakon nekog vremena nitko ne potraži, dok su drugima u takvim ustanovama odbrojani dani.

Donosimo vam priču o mješancu Russelu iz Malage u Španjolskoj koji je u rujnu, u jednom od skloništa koja eutanaziraju pse, trebao biti usmrćen. Poput ostalih koji su bili na redu toga jutra, odveden je u sobu gdje mu je veterinarski tehničar dao sedativ, kao i drugim psima, ali mu je zaboravio dati posljednju, ubojitu injekciju. Kada je išao provjeriti jesu li svi psi umrli, bio je iznenađen što je Russel još disao.

Nakon toga ga nije imao srca uspavati drugi put, već ga je stavio u kavez te pozvao članove udruge za zaštitu životinja Ladridos Felices koji su ga radosno preuzeli. Otada su uprli sve snage kako bi mu našli dom. Opisali su ga sramežljivog i uplašenog psa koji se jedva micao iz svog psećeg krevetića. Međutim kada bi izašao šetnju, pretvorio bi se u posve drugačijeg, sretnog psa.

Početkom listopada sreća mu se nasmiješila, napokon je udomljen i s novim se vlasnikom seli u - Nizozemsku, pišu strani mediji. Sretan kraj priče za psa koji je prije samo nešto više od mjeseca bio nepovratno osuđen na smrt.

 

Pročitajte više