Istraživanja su pokazala da žene spavaju bolje uz pse nego uz muškarce

123rf.com

SVI znamo koliko su spavanje i dobar san bitan dio života i trebali bismo napraviti sve u svojoj moći da nam noć bude mirna. Studija na sveučilištu u New Yorku je dokazala da žene bolje spavaju uz svoje pse nego uz muškarce.

Dr. Christy L. Hoffman je sa svojim timom napravila istraživanje na 962 odrasle žene u Americi. Doznali su da žene koje dijele krevet sa psima i muškarcima smatraju da su psi mirniji te da se uz njih osjećaju sigurnije i ugodnije.

No istraživanje je pokazalo i da vlasnici pasa idu u krevet ranije i ustaju ranije, za razliku od vlasnika mačaka. Za usporedbu, mačke vlasnicima ne pružaju miran san i sigurnost kao psi, ali su bolji izbor za osobe koje su noćni tipovi i koji ne vole ustajati rano.

Dr. Hoffman je također naglasila da psi nisu rješenje za svakoga i za nesanicu te da ne mora značiti da će se sve osobe osjećati isto kao ispitanici.

Naravno, i psi hrču i proizvode razne zvukove po noći te mogu biti nemirni, a vjerujemo da se nećete osjećati ugodno ako imate velikog psa koji zauzima više od pola kreveta.

No pas sigurno neće zaudarati po alkoholu u 3 ujutro. Dr Hoffman namjerava napraviti isto istraživanje i s muškarcima i psima, a mi se veselimo rezultatima. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više