Najstarije hrvatsko felinološko društvo slavi 25 godina postojanja s dvije izložbe mačaka

Foto: Felinološko društvo Zagreb

POVODOM 25 godina najstarijeg hrvatskog felinološkog društva, zagrebačkog, u Westgate Shopping Cityju će se 16. i 17. rujna održati dvije međunarodne izložbe mačaka.

Felinološko društvo Zagreb je sa svojih stotinjak članova najveće društvo ovog tipa u Hrvatskoj, a okuplja najveći broj mačjih pasmina, čak 21. Zanimljiva je činjenica da se u punopravnom članstvu zagrebačkog društva nalazi i nekoliko uzgajivača iz Slovenije i Italije, koji su prepoznali kvalitetu rada hrvatskog društva na brojnim izložbama. "Posebno nas veseli što nam se stalno javljaju novi članovi i nove pasmine, a naša su vrata otvorena svima, od uzgajivača pasminskih do vlasnika domaćih mačaka", navela je Amelija Leopoldović, tajnica Saveza felinoloških društava Hrvatske.

Izložba će za javnost biti otvorena od 12 do 21 sat u subotu te od 10 do 18 sati u nedjelju. Najatraktivniji dio programa oba dana je Best in Show, odnosno proglašenje najljepših mačaka izložbe, koji će u subotu započeti u 19:30 sati, a u nedjelju u 16:30 sati.

Poznato je da će osim iz Hrvatske, doputovati i mačke iz Slovenije, Austrije, Italije, Poljske, Češke i Mađarske. Posjetitelji će imati priliku vidjeti mnogo pasmina od kojih se ističu Egzota, Sveta Birma, Sibirska mača, Perzijska mačka, Norveška šumska, Bengalska, Ragdoll, Snowshoe, Sfinks, Neva Maskerada, Ruska plava, Korniš Rex, Maine Coon, Britanska kratkodlaka mačka i druge.

Cijena jednodnevne ulaznice za odrasle iznosi 20 kuna, dok će djeca, umirovljenici i invalidi trebati izdvojiti upola manje. Također su u prodaji i obiteljske ulaznice, kao paket od 2 odrasle i 2 dječje ulaznice za 50 kuna.

Pročitajte više