Nepoznati mačak pratio ih doma, a onda je počela prava avantura

Foto: Erin Breean

Erin Breean krenula je u još jednu uobičajenu šetnju s dečkom i njihovim psom, a onda im je jedan mačak odlučio začiniti večer. Promatrao ih je sa sigurne udaljenosti, a kada mu je Erin prišla počeo joj se uvijati oko nogu i glasno presti. Kada su se njezin partner i pas pridružili, mačak je počeo napadati psa pa su se odlučili udaljiti i nastaviti sa šetnjom. No uporni mačak nije odustajao. Pratio ih je skroz do kućnog praga te je čak pokušao ući u njihov dom.

No oni ga nisu mogli primiti jer je bio baš neprijateljski nastrojen prema njihovom psiću. Mislili su da će mačak, kojem su ubrzo dali ime Greg, nestati vrlo brzo, no to se nije dogodilo. Kada su otišli u kuhinju po čaj, Greg ih je promatrao s druge strane prozora. Kada su se premjestili u dnevnu sobu, Greg je zurio u njih s terase. Sve se to ponovilo i drugi dan. Gdje god bi se smjestili, vidjeli su par svjetlucavih očiju koji je tako očajnički htio ući u kuću.

Erin je nazvala lokalna skloništa i pitala traži li netko mačku, no dobila je negativan odgovor. Kod veterinara ga nije htjela voditi jer je, po svemu sudeći, mačak bio nečiji. Bio je uhranjen, njegovan i pitom. Erin je rekla kako nikada ne bi voljela da njezinu  macu netko vodi veterinaru i stvara joj traumu jer i njezina maca zna slobodno šetati kvartom, žicati hranu i tople ljudske dodire.

Nakon nekoliko dana istog scenarija i neprestanog zurenja, Erin je pozvala veterinarskog tehničara doma te su mačku Gregu očitali čip. Ispostavilo se da se mačak zove Kylo te da ga njegov vlasnik traži danima. Kylo je sretno došao doma, a Erin i njezin dečko i dalje se pitaju je li on htio zatražiti pomoć, biti član njihove obitelji ili samo dobro isprašiti njihovog psa. Ne znamo odgovor na to, no sigurni smo da ovakvu avanturu Erin i njezina obitelj nikada neće zaboraviti. Na kraju cijele priče, Erin i njezin dečko priznali su da im Greg, odnosno Kylo ipak fali na neki čudan način. 

 

Pročitajte više