Policija im je odbila pomoći pa su se penjali po susjedovoj ogradi kako bi spasili psa

Foto: AnimalAdvocates

ŽIVOT ovog psa bio je sve samo ne lijep. Njegov vlasnik, koji mu nije htio dati ni ime, cijelo ga je vrijeme držao vezanog u dvorištu obiteljske kuće, a usta mu je zalijepio ljepljivom trakom kako pas ne bi mogao lajati i privući pažnju susjeda.

Cijeli dan i cijelu noć ležao je i spavao na betonu. Živio je kao zarobljenik, sve do trenutka kada je iskoristio priliku i počeo lajati kad nije imao ljepljivu traku na ustima. Susjedi su ga čuli i shvatili da mu je potrebna pomoć. Nazvali su policiju koja je njihova upozorenja i zamolbe praktički zanemarivala.

Nisu više mogli gledati psa kako tužno leži na betonu pa su odlučili sami nešto poduzeti. Jednog dana kada su vidjeli da susjed nije doma, prešli su njegovu ogradu i oslobodili psa. Život mu se konačno promijenio.

Osim novog doma i puno ljubavi, dali su mu i ime - Alfie. Spašeni pas neće više morati ležati sam na betonu, biti vezan teškim lancima i trpiti torture neodgovornog bivšeg vlasnika. U svom novom domu ima i psećeg prijatelja s kojim se prvi put u životu bezbrižno igra i ide na duge šetnje i izlete.

Pročitajte više