VIDEO Mačji ljepotani i ljepotice zavladali Zagrebom

Foto i video: Marko Prpic/PIXSELL

SAVEZ felinoloških društava Hrvatske ovog vikenda, 4. i 5. ožujka, u Zagrebu je organizirao dvije međunarodne izložbe mačaka, na kojima je sudjelovala i najmanja na svijetu, Singapurska mačka, a također i Kurilski bobtail dugodlaki, također rijetka pasmina koju nemamo često prilike vidjeti po europskim izložbama, priopćio je Savez felinoloških društava Hrvatske.

Singapurska mačka, najmanja i jedna od najrjeđih uzgojnih pasmina mačke na svijetu predstavljena je na međunarodnim izložbama u zagrebačkom Westgate Shopping Cityju.

Tajnica Saveza felinoloških društava Hrvatske Amelija Leopoldović podsjetila je da smo tu pasminu imali prilike vidjeti na njihovoj izložbi prije tri godine, kada je pobudila neviđeno zanimanje javnosti, pa vjeruje da će ljubitelje mačaka obradovati ova vijest da ponovno dolazi u Zagreb. Pojasnila je kako odrasla Singapurska mačka teži tek oko 2,5 kilograma ali je vrlo temperamentna i komunikativna vrsta.

Četveronožne ljepotice stigle su iz mnogih europskih zemalja, od Slovenije, Italije, Austrije, Mađarske, Poljske, Češke, Slovačke do Bugarske. Na izložbama je predstavljeno 20 različitih pasmina mačaka. 

 

Pročitajte više