12 tjedana je mislila da je trudna, a onda je saznala strašnu dijagnozu

Foto: Facebook

KAD JE 23-godišnja Grace Baker-Padden doznala da je trudna, iznenadila se budući da je redovito pila kontracepciju, ali 12 tjedana kasnije ju je dočekala porazna vijest. Naime, iako je imala sve simptome trudnoće, nalazi su pokazali da ne nosi bebu, nego da je oboljela od raka. 

"Bio je to veliki šok. Od toga da planiramo uzbudljivu budućnost i obitelj odjednom nije bilo bebe, nego mi je zdravlje bilo ozbiljno ugroženo. Samo sam htjela da uklone tu izraslinu iz mene", ispričala je Grace za Mirror. 

Iako nisu planirali trudnoću, otkrila je da su se ona i njen dečko Joe veselili bebi, a njihovi roditelji su oduševljeno čekali svoje prvo unuče. 

Grace je svakodnevno povraćanje pripisivala jutarnjim mučninama, baš kao i blag rast trbuha. Na to da nešto nije u redu posumnjala je kad je primijetila tragove krvi, te se uplašila da će pobaciti. 

Par je odmah požurio u bolnicu, a čim su vidjeli snimku s ultrazvuka, navode, znali su da nešto nije u redu. 

"Nije izgledalo kao beba, više je sličilo grožđu. Babica je rekla da joj sliči molarnoj trudnoći. Kad smo provjerili na internetu, jako smo se uplašili jer smo doznali da to ponekad znači rak", ispričao je Joe. 

Molarna trudnoća je rijetka pojava prilikom koje se neoplođena jajna stanica ugnijezdi u maternicu. Zbog toga je Graceino tijelo imalo simptome trudnoće. Kako prenosi Mirror, ovo stanje se pojavljuje u jednoj od 600 trudnoća, a u samo jedan posto slučajeva se razvija rak. 

Liječnici su masu uklonili dva dana kasnije, no testovi su pokazali da je maligna, stoga je Grace sljedećih šest mjeseci morala na kemoterapiju. 

"Bila sam slaba i premorena. Kosa mi se jako prorijedila, no srećom nikad je nisam potpuno izgubila", ispričala je. 

Oko Božića liječnici su joj potvrdili da je zdrava, ali također su je upozorili da postoji 15 posto šanse da će se bolest vratiti. 

Pročitajte više