350 sudionika: Nesvakidašnji prizor iznenadio putnike na zagrebačkom aerodromu

Foto/Video: Press

NA SVJETSKI dan glazbe (Fête de la Musique), koji se u više od 100 zemalja svijeta obilježava 21. lipnja s ciljem slavlja i popularizacije glazbene kulture, brojni gradovi postaju pozornice za glazbenike amatere i profesionalce koji podsjećaju na važnost glazbe u svakodnevnom životu.

Zračna luka Franjo Tuđman pridružila se obilježavanju Svjetskog dana glazbe i ugostila više od 80 djece i mladih iz udruge SO DO - El Sistema Hrvatska okupljenih u simfonijski orkestar, koji su nenajavljenom iznenadnom izvedbom "Završnog kola" iz opere "Ero s onoga svijeta" oduševili brojne putnike.

Orkestar je pratio dječji zbor Centra za kulturu i informacije Maksimir, a performans se odvijao pod redateljskom palicom Krešimira Dolenčića, Hrvoja Korbara i Marte Tutiš te dirigentskom palicom maestra Ante Sladoljeva.

U ovom je flash mobu sudjelovalo 85 članova orkestra udruge iz dvaju SO DO centara u Zagrebu i Istri, 20 članova dječjeg zbora Centra za kulturu i informacije Maksimir te oko 150 roditelja i članova obitelji djece, a pridružile su im se i Zagrebačke mažoretkinje.

Flash mob održan je na prvom katu novog putničkog terminala Zračne luke Franjo Tuđman u prostoru check-ina. Nakon izvedbe "Završnog kola" iz opere "Ero s onoga svijeta", mladi glazbenici počastili su putnike i posebnim polusatnim koncertom tijekom kojeg su izveli nekoliko skladbi klasične, popularne i filmske glazbe.

Pročitajte više