Žena koju optužuju da je stvarna uhoda iz Baby Reindeer: Ja sam ovdje žrtva

Screenshot: YouTube

Serija Baby Reindeer hit je na Netflixu i dobiva izvrsne kritike. Richard Gadd napisao je scenarij i glumi glavnog lika, a serija se temelji na priči iz stvarnog života. Gadd je vrlo otvoreno govorio o ženi koja ga je četiri godine uhodila i zvala "Baby Reindeer".

Cijela muka započela je prije desetak godina kada je Richard radio na britanskoj komičarskoj sceni. Nakon što je ženi (koja se u seriji zove Martha) ponudio šalicu čaja, počela ga je uhoditi. 

 

Navodno ga je stalno pratila na njegovim komičarskim nastupima i čak se pojavljivala u njegovoj kući. Poslala mu je 41.071 e-mail, 350 sati govorne pošte, 744 tvita, 46 Facebook poruka i 106 stranica pisama. Također mu je slala darove - tablete za spavanje, bokserice...

Kaže da ga nije uhodila

Međutim, žena koja stoji iza Marthe Scott, Gaddove uhode, nije impresionirana prikazom lika. Štoviše, poriče da ga je uopće uhodila. Tijekom intervjua za Daily Mail, u kojem je tražila da ostane anonimna, rekla je da je zbog serije primila prijetnje smrću i da su je gledatelji zlostavljali.

"On koristi Baby Reindeer da mene uhodi. Ja sam žrtva. Napisao je seriju o meni", rekla je. Njegovo iskustvo o uhođenju pripisuje "sindromu glavnog lika". 

Prava Martha također je opovrgnula jedan od najvećih aspekata serije - naslov. Lik Marthe u seriji rekao je Gaddu da ga podsjeća na "mladunče soba" koje je koristila kao utjehu dok je trpjela zlostavljanje u djetinjstvu. Prava Martha kaže da to nije istina

"Nikad nisam imala igračku mladunčeta soba i ne bih s Richardom Gaddom o tome razgovarala", rekla je. Žena razmišlja o pokretanju pravnog postupka protiv Gadda nakon što su je obožavatelji optužili da ga je uhodila i zlostavljala u stvarnom životu.

Pročitajte više