402 Street Race - obilje novosti u novoj sezoni

NA TISKOVNOJ konferenciji održanoj u Hotelu Aristos u Zagrebu organizator je predstavio novosti u ovogodišnjem izdanju natjecanja 402 Street Race.

U novoj sezoni event pohodi četiri hrvatska grada, te se prelazi na dvodnevni ritam. Posljedica je to prošlogodišnjeg uspjeha pilot-projekta u Rijeci gdje je prvi put Street Race trajao cijeli vikend. Također, event je ove godine puno bogatiji, kako u natjecateljskom, tako i u zabavnom dijelu programa, što je i dovelo do spomenutih promjena u terminima.

Organizator već sada, mjesec dana prije prve etape natjecanja, bilježi upola veći broj prijava i obećava još zanimljiviji tijek natjecanja. Prijave stižu iz svih okolnih zemalja, a trenutno su najbrojniji Mostarci s čak dvadeset prijavljenih natjecatelja. 

Očito je da ovo natjecanje, jedino legalno ovog tipa u Hrvatskoj, privlači sve veći broj poklonika u tuningu i uličnim utrkama, ali isto tako i sve ostale zaljubljenike u automobilizam.

Raspored u sezoni 2005

21. i 22.05.   Zagreb
25. i 26.06    Osijek
30. i 31.07.   Rijeka
03. i 04.09.   Varaždin
01.10.           Zagreb (završni party)


Pored već standardnih kategorija Street Race, Street Style i db Drag, nova sezona donosi i mini evente lokalnog karaktera koji nose naziv 402 Street Show. Oni će se održavati u manjim hrvatskim gradovima, gdje se zbog uvjeta u infrastrukturi ne može organizirati auto utrka ubrzanja, te u Zagrebu i Rijeci, kao najjačim središtima.

Raspored 402 Street Show-a

02.04.    Čakovec
23.04.    Zagreb
07.05.    Rijeka
04.06.    Pula
09.07.    Zadar
27.08.    Koprivnica

Za one koji se još nisu upoznali s ovim natjecanjem, recimo još da pored 402 Street Race-a, utrke ubrzanja na 402 m, postoje i 402 Street Style (natjecanje u vizualnom tuningu automobila), Db Drag  (natjecanje u glasnoći ozvučenja automobila) i Burnout (natjecanje u spaljivanju automobilskih guma).

Naravno, tu je i nezaobilazni zabavni dio programa koji uključuje cjelodnevne nastupe DJ-a i plesnih skupina, nagradne igre i live koncerte.

Uostalom, dovoljno je reći da je prošle sezone na svakome eventu prisustvovalo prosječno
15.000 posjetitelja i preko 200 natjecatelja iz Hrvatske i okolnih zemalja.

Novosti u natjecateljskom dijelu programa

402 Street Style – timsko natjecanje

402 Street Style tim čine tri automobila, koja se natječu kroz cijelu sezonu. Ocjenjuju se pojedinačno, a njihove se ocjene zatim zbrajaju da bi se na kraju sezone objavio timski pobjednik.

402 NightGlow

Sudionici 402 NightGlow showa moći će na eventima demonstrirati "lightning“ svog automobila, koji će biti i fotografski zabilježeni.

402 StreetSound

Radi se o natjecanju u odabiru najbučnijeg automobila na eventu. Razina buke mjeri se na auspuhu ili na filtru, po želji vlasnika vozila.

Free run  - za natjecatelje i zainteresirane gledatelje

Prijave za natjecanja, više informacija pravilima i tijeku eventa možete naći ovdje.

M.N.

Pročitajte više