Ateist prodaje Biblije: Lagodni životni stil plaćaju mi tisuće vjernika

Foto: Twitter/Shutterstock

TREVOR MCKENDRICK je ateist koji zarađuje više od 100.000 dolara godišnje od prodaje Biblija. Iako tvrdi da se zbog toga osjeća loše, dodaje da je novac previše dobar da bi stao.

Sve je počelo na večeri s obitelji u veljači 2012. godine, kad je doznao da jedan član njegove obitelji zarađuje od 8.000 do 10.000 dolara mjesečno samo od prodaje iPhone aplikacije, piše Business Insider. Nakon toga je odlučio pokrenuti posao s aplikacijama, a želja mu je bila zaraditi 600 dolara mjesečno kako bi pokrio stanarinu.

Provjerio je na Apple Storeu koje aplikacije najviše zarađuju i našao nekoliko sa španjolskim Biblijama. Angažirao je programera koji je napravio bolju aplikaciju i prodaja je krenula. Nakon toga je Trevor napravio audio verziju Biblije, a mjesečno se skupilo i do 6.000 dolara od prodaje.

Na svom blogu Trevor otkriva da je aplikacija generirala 73.034 dolara neto prihoda prve godine, a sljedeće godine profit je narastao na 100.134 dolara.

"Bože sveti, pogledaj taj novac!", prisjeća se Trevor trenutka u kojem je nazvao svoju suprugu kad je shvatio da zarađuje ozbiljan novac.

Trevor je odgajan kao mormon, no napustio je crkvu kad je shvatio da njegova vjera nije jaka. Sebe opisuje kao ateista, a krivnju zbog zarade na Biblijama ne osjeća.

Pročitajte više