"Bolje to nego da samo sjedi na kauču i igra igrice": Ima svega 14 godina, a diže 136 kilograma

Screenshot: YouTube

JAKEU SCHELLENSCHLAGERU iz SAD-a tek je 14 godina, no već je zaradio poštovanje sportaša mnogo starijih od sebe.

Jake može, vjerovali ili ne, podići čak 136 kilograma iako sam teži gotovo trostruko manje, 54 kilograma, a to mu ide u prilog ostvarivanja osobnog cilja - Jake želi postati najjači klinac na svijetu.

Barem je tako rekao svom ocu nakon što ga je prije dvije godine vidio kako u garaži vježba s utezima, piše Washington Post. "Bitno je da pravilno izvodi vježbe i ne diže preteške utege", tvrdi njegov otac, 42-godišnjak Chris Schellenschlager. "Znam da mu je to štetno za zglobove dok još uvijek raste. Neki smatraju kako nije dobro da klinci dižu utege dok su tako mladi, ali Jake se nikad ne žali na ikakvu bol te redovito prolazi medicinske pretrage", dodao je.



"Dizanja utega sport je kao i svaki drugi, tako mi to vidimo", rekla je njegova majka Brandy koja je u početku bila zabrinuta zbog sinovljevog hobija, no kasnije se prepustila. "Ne želite da vaš klinac sjedi na kauču i igra igrice", dodao je Chris.

Jake je prošle subote u Yorku podigao 102 kilograma težak uteg iz čučnja i tako oborio svoj osobni rekord. "Otac me jako motivira jer je stvarno supersnažan", pojasnio je Jake.

Pročitajte više