Đavolov predmet sad više nisu samo tajice nego i legići!

Foto: Lego Wikia

PRIČA slična onoj koja je prije desetak dana postala hit u Hrvatskoj, sad stiže iz Poljske.

Doduše, ovaj put nije u pitanju anonimna osoba već svećenik s imenom i prezimenom, a on je upozorio roditelje na Lego, tvrdeći da su komadi koje oni proizvode oruđe Sotone koje može uništiti dječje duše.

U svojoj prezentaciji usmjerenoj roditeljima otac Slawomir Kostrzewa kazao je da je tvrtka koja proizvodi popularne igračke skrenula na "mračnu stranu" svojom serijom Monster Fighters i mini figuricama zombija te da ih zanima "tama i svijet smrti", prenosi Telegraph.

"Prijateljski likovi zamijenjeni su mračnim čudovištima. Te igračke mogu imati negativan utjecaj na djecu. One mogu uništiti njihove duše i usmjeriti ih prema mračnoj strani", objasnio je te citirao istraživanje sa Sveučilišta Canterbury u kojem je navedeno da su izrazi lica na figuricama Lego s godinama postali ljući te da to ukazuje na njihovo "potencijalno zlo".

"Izrazi lica mogu dovesti do zbunjivanja oko toga što je dobro, a što zlo. Čini se da su dobri izgubili bitke i da 'zlikovci' imaju lica na kojima se prikazuje njihovo zadovoljstvo zbog zlih djela koja su počinili", pojasnio je.

 

Pročitajte više