"Dojit ću kćer i do desete godina ako će htjeti": Majka zgrozila javnost dojeći petogodišnju kćer

Screenshot: YouTube

MNOGO se puta već dogodilo da dojenje u javnosti izazove brojna oprečna mišljenja o tome je li to nepristojno ili ne, no ova je majka pažnju privukla iz drugog razloga.

Maha Al Musa 51-godišnjakinja je koja se bori za svoje pravo da petogodišnju kćer doji sve dok djevojčica sama ne odluči da želi prestati, pa čak i ako će tada imati već deset godina. "Aminah se lako navikla na dojenje i onog trenutka kad sam osjetila tu povezanost s njom postala sam ovisna", izjavila je za Daily Mail.

Iako su mnogi zgroženi Al Musinom odlukom, ona ne želi svojoj kćeri uskratiti majčino mlijeko premda je djevojčica, prema uobičajenim normama, odavno trebala prestati sisati. "Vjerujem kako joj dojenje osnažuje imunološki sustav. Rijetko je dosad bila bolesna te je mnogo smirenija i opuštenija od moje ostale djece", rekla je Al Musa.

Svoju stariju djecu, 16-godišnjaka Kailasha i 13-godišnjaka Tariqa, trbušna plesačica Maha prestala je dojiti kad su im bile dvije godine.

Prethodno Al Musi, javnost je zgrozila Jamie Lynne Grumet, 26-godišnjakinja iz Los Angelesa, koja je za naslovnicu časopisa Time pozirala dojeći svog četverogodišnjeg sina koji stoji na malenom stolcu kako bi dosegao majčinu dojku.

 

Pročitajte više