Domena "ebola.com" prodana sumnjivoj ruskoj kompaniji koja se zalaže za legalizaciju marihuane

Foto: Shutterstock

PRIJE nekoliko tjedana, dok je svijet strepio zbog širenja virusa ebole, američka kompanija Blue String Ventures odlučila je unovčiti novonastalu situaciju te je ne prodaju ponudila domenu "ebola.com".

Domena, koju je ova tvrtka kupila još 2008. godine za 13.500 dolara, dosegla je cijenu od 150.000 dolara, no kompanija je odlučila pričekati dok cijena domene ne naraste. 

Sada je, kako javlja Time, domena prodana ruskoj kompaniji Weed Growth Fund i to za 50.000 dolara u gotovini te za još oko 160.000 dolara u dionicama kompanije Cannabis Sativa koja se zalaže za legalizaciju i popularizaciju marihuane u medicinske svrhe.

"Pomalo smo iznenađeni jer smo bili uvjereni da će domenu kupiti neka farmaceutska kompanija", rekao je John Schultz, osnivač kompanije Blue String Ventures, prenosi Time.

Ova kompanija vlasnik je i drugih domena koje se odnose na smrtonosne zaraze. Kompanija koja je kupila domenu nekoliko je puta bila pod povećalom javnosti, a nedavno je promijenila svoj naziv. Prije je bila poznata pod nazivom Ovation Research i bavila se distribucijom posuđa od nehrđajućeg čelika za maloprodajne i veleprodajne lance trgovina u Sjevernoj Americi.

Ime kompanije promijenjeno je 19. rujna ove godine, a izdavač kompanije Domain.Investing.com, Elliot Silver, istražio je slučaj. Na njegovo pitanje upućeno Schultzu, zašto bi kompanija koja želi legalizirati marihuanu kupila domenu "ebola.com", Schultz je odgovorio da ne zna, ali je uputio Silvera na članak u kojem direktor tvrtke Cannabis Sativa, Gary Johnson, inače bivši predsjednički kandidat liberalne stranke, tvrdi da se marihuana može koristiti u liječenju ebole. 

 
 

Pročitajte više