General, ratnik, zavodnik: Tko su žene u životu generala Gotovine



DANAŠNJI je dan u potpunosti posvećen čovjeku kojeg hrvatski narod doživljava kao ratnika i heroja, ali u medijima se podosta pisalo i o njegovu statusu zavodnika.

Naime, njegov je ljubavni život također zaintrigirao brojne medije koji su se s vremena na vrijeme voljeli pozabaviti ženama u životu generala Gotovine. Samozatajni je Gotovina, navodno, imao puno uspjeha kod žena, a spominje se kako je osamdesetih upoznao "misterioznu Monique", ženu koja ga je naučila španjolski.

U knjizi Nenada Ivankovića "Ratnik, pustolov i general" dio je svakako posvećen i tom aspektu njegova života. Naime, prvu je veću romansu u životu Ante Gotovina doživio u Kolumbiji kada je upoznao novinarku Ximenu Dalel. Gotovina se s njom i vjenčao, a zajedno imaju kćer. Ximenu je upoznao odmah nakon izlaska iz Legije stranaca kada je započeo raditi za francusko ministarstvo obrane u Južnoj Americi.



Kao što smo danas imali prilike doznati, njegova mu prva supruga još uvijek pruža podršku te je na svome Facebook profilu objavila niz fotografija i poveznica kojima je to jasno dala do znanja.

Kratko i burnu romantičnu vezu general je imao i s reporterkom HTV-a Vesnom Karuzom koju je upoznao u periodu kada je ona izvještavala o ratnoj operaciji "Maslenica". Godinu dana nakon njihova upoznavanja, Vesna Karuza ostala je u drugom stanju, a Gotovina je djevojčicu, kojoj je danas 17 godina, priznao i danas se o njoj skrbi.



Dunja Zloić posljednja je velika ljubav generala Gotovine, a ova je djelatnica Ministarstva obrane njegova supruga postala između dvije vojne akcije. Naime, u večeri kada je završila operacija Ljeto '95, Gotovina se džipom otputio za Zagreb te su se on i Dunja Zloić vjenčali u gradskoj vijećnici uz prisustvo kumova Gojka Šuška i Ante Rose. Plod njihove ljubavi je sin Ante koji se rodio 1997.

Pročitajte više