George Clooney nakon vjenčanja planira ulazak u politiku?

Foto: Esquire

NIJE tajna da slavni holivudski glumac voli politiku, a u svom krugu prijatelja, uz mnoge druge političare, ima i predsjednika Obamu.

Izgleda da su priče o njegovim političkim ambicijama koje se godinama šire po Hollywoodu stvarne. Britanski Daily Mirror piše kako 53-godišnji glumac nakon vjenčanja sa zaručnicom Amal Alamuddin koje će se održati u rujnu namjerava iz glumačkih krenuti i u političke vode.

"Ima velike ambicije i planira odmah ući u politiku. Nada se da će se 2016. godine pridružiti demokratima u kampanji za predsjedničke izbore", rekao je izvor.

Clooney je poznat po svom političkom aktivizmu. 2012. godine uhićen je u sudanskoj ambasadi u Washingtonu gdje je protestirao protiv predsjednika Omara Al-Bashira. Nedavno je priznao da su mu na humanitarnoj misiji u Darfuru prijetili smrću.

U svojoj novoj zaručnici glumac je pronašao idealnu partnericu za početak političke karijere. Iako iza sebe ima niz veza s raznim ljepoticama, jedna od najboljih britanskih odvjetnica bolje će mu "pristajati" u političkim kampanjama.

"Sad kad uz sebe ima Amal, to mu daje više kredibiliteta prilikom kandidature za predsjednika SAD-a", zaključio je izvor.
 

Pročitajte više